Από τη λιτάνευσηΜε ξεχωριστή λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή Κλήρου και λαού πανηγύρισε τo Σάββατο 25 Νοεμβρίου o Ιερός Καθεδρικός Ναός Αγίας Αικατερίνης, πολιούχος και προστάτης της πόλης της Σητείας.
Το απόγευμα της Παρσκευής τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και συμπροσευχουμένου του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου.

Για το παράδειγμα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και πανσόφου Νύμφης του Χριστού Αικατερίνης μίλησε επίκαιρα ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, τον οποίο ευχαρίστησε στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβ. κ. Ευγένιος για την παρουσία του και του ευχήθηκε καλή δύναμη στα νέα υψηλά καθήκοντα που του ενεπιστεύθη η Αγία Εκκλησία με την παμψηφεί εκλογή του στην ιστορική Μητρόπολη των Χανίων.
Την κυριώνυμη ημέρα της πανηγύρεως συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες κ. Ευγένιος και κ. Δαμασκηνός και έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης, οι Ηγούμενοι τω Ι. Μονών Αγ. Τράδος Χανίων, Τοπλού και Καψά Σητείας και πολλοί Κληρικοί της επαρχίας Σητείας.
Κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον κατάμεστο από πιστούς περικαλλή Καθεδρικό Ναό και παρουσία του συνόλου των εκπροσώπων των τοπικών αρχών, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος απένειμε την ύψιστη διάκριση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, τον Σταυρό των Αποστόλων Παύλου και Τίτου, στον Προϊστάμενο του Ναού, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτ. Γεώργιο Γουλιέλμο για την επί σαρανταέξι συνεχόμενα χρόνια προσφοράς του στην Τοπική Εκλησία και του ευχήθηκε ταχεία αποκατάσταση της υγείας του.
Από τη λειτουργίαΣτος τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος πρόσφερε στον νέο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό το ένα αρχιερατικό εγκόλπιο και τον τιμητικό Τόμο της εκατονταετηρίδας του Ι. Καθερδικού Ναού της Αγίας Αικατερίνης Σητείας, ενώ ο Σεβ. κ. Δαμασκηνός τον ευχαρίστησε και του αντιδώρησε ένα αρχιερατικό εγκόλπιο, στον δε Καθεδρικό Ναό της πολιούχου Σητείας προσέφερε ένα Σταυρό ευλογίας.
Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Αγίας Αικατερίνη στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, με τη συνοδεία αγήματος της Αεροπορίας του 3ου Κ.Ε.Π., του Πολεμικού Ναυτικού από την Ν.Π.Β. του Κυριαμαδίου, Προσκόπων και Εθελοντών Σαμαρειτών υπο τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Σητείας.
Την πανήγυρη της πολιούχου και προστάτου τν Σητειακών τίμησαν με την παρουσία τους ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σητείας κ. Ν. Κουρουπάκης και εκπρόσωποι της απελθούσας Δημοτικής Αρχής, ο Νομάρχης Λασιθίου κ. Α. Στρατάκης, οι δύο βουλευτές Ι. Πλακιωτάκης και Μ. Καρχιμάκης και οι πολιτευτές του Νομού, ο Αστυνομικός Δ/ντής Κρήτης και Νήσων κ. Βασ. Λουράκης, ο Αστυν. Υποδιευθυντής Λασιθίου κ. Γ. Μαρκαντωνάκης, Αξιωματικοί του 3ου Κ.Ε.Π. Ζήρου και της Ν.Π.Β. Κυριαμαδίου, της Σχολής Αστυφυλάκων Σητείας, Δ/ντες Δημ. Υπηρεσιών και Σχολείων και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.
Τέλος το μεσημέρι η Ενορία Αγ. Ακατερίνης παρέθεσε γεύμα στους εκπροσώπους των Αρχών στο ξενοδοχείο «Ίτανος».
Print Friendly, PDF & Email

Από manos