Την βασιλόπιτα παράλληλα με τον αγιασμό για το νέο έτος, διοργάνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (26/1), η ΚΔ' εφορία αρχαιοτήτων Λασιθίου
οι μητροπολίτες και η διευθύνουσα την ΚΔ

Την βασιλόπιτα παράλληλα με τον αγιασμό για το νέο έτος, διοργάνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (26/1), η ΚΔ’ εφορία αρχαιοτήτων Λασιθίου, στους χώρους της στο μουσείο Αγίου Νικολάου.

Παρόντες όλα τα μέλη της εφορίας από όλο το Λασίθι, με επικεφαλής την Χρύσα Σοφιανού, ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης με την αντιδήμαρχο Χρύσα Χατζημαρκάκη, οι αντιδήμαρχοι Αγίου Νικολάου, Δέσποινα Καρνιαδάκη και Χάρης Αλεξάκης και φίλοι της υπηρεσίας.

Την βασιλόπιτα παράλληλα με τον αγιασμό για το νέο έτος, διοργάνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (26/1), η ΚΔ' εφορία αρχαιοτήτων Λασιθίου
συνεργάτες και φίλοι της ΚΔ εφορίας αρχαιοτήτων

Τον αγιασμό τέλεσαν από κοινού οι Μητροπολίτες Πέτρας και Χερρονήσου και Ιεραπύτνης και Σητείας, οι οποίοι ευχήθηκαν καλή χρονιά στην εφορία και τους εργαζόμενους της, αλλά και καλή συνεργασία μαζί τους αφού αρκετά από τα μνημεία που επιβλέπουν οι αρχαιότητες είναι εκκλησιαστικά.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας ζήτησε από τους κυβερνώντες στελέχωση της αρχαιολογικής υπηρεσίας με προσωπικό, ενώ η αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου, ευχήθηκε να εγκαινιαστεί σύντομα το ανακαινισμένο μουσείο, οι εργασίες στο οποίο συνεχίζονται. Όπως μας είπαν στελέχη της ΚΔ, δυστυχώς το μουσείο θα αργήσει πολύ για να ξανανοίξει στο κοινό.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση που παρέθεσε η ΚΔ εφορία και το προσωπικό της σε όλους τους καλεσμένους.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos