Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο 2ο δημοτικό σχολείο
ο Μητροπολίτης Πέτρας στον αγιασμό

Υπό τις ευλογίες του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Γερασίμου, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στο 2ο δημοτικό σχολείο Αγίου Νικολάου, παρόντος του δημάρχου Αγίου Νικολάου, πολλών γονιών και φυσικά μαθητών.

Ο Μητροπολίτης Πέτρας μετά τον αγιασμό ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, προσθέτοντας ότι ερχόμενος στη πόλη του Αγίου Νικολάου, η πόλη του φάνηκε πιο όμορφη, γιατί ήταν γεμάτη παιδικές φωνές, της πρώτης μέρας στο σχολείο. Αυτή τη χαρά, είπε, εύχομαι να έχετε πάντοτε. Και θέλω, πρόσθεσε, να είστε αγαπημένα μεταξύ σας. Ο ένας να προσέχει τον άλλον.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός ευχήθηκε καλή χρονιά, ειδικά στα πρωτάκια που ξεκινούν φέτος την εκπαιδευτική τους πορεία.

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο 2ο δημοτικό σχολείο
πολλοί οι γονείς που ήρθαν για τον αγιασμό

Στη συνέχεια χαιρέτισε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων, ενώ η διευθύντρια του σχολείου Μαρία Πρατσίνη, διάβασε το μήνυμα του προϊσταμένου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου, καλωσόρισε η ίδια νέους και παλιούς μαθητές και έδωσε τις πρώτες οδηγίες για την έναρξη των μαθημάτων και ανακοίνωσε ποιες δασκάλες αναλαμβάνουν τα τμήματα του σχολείου.

Η επόμενη μέρα, έχει τον διαμοιρασμό βιβλίων, τεχνικά θέματα της χρονιάς και λεπτομέρειες, ειδικά με τους γονείς όσων μαθητών μπήκαν πρώτη φορά στο σχολείο.

Η χρονιά βέβαια ξεκινά με κενά στα σχολεία, με μικρότερες ή μεγαλύτερες ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών, οι οποίες θα καλυφτούν το επόμενο διάστημα;

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos