Πευκιανάκης«Αίρεται μια αδικία εις βάρος της Κρήτης που είχε παρεισφρήσει στις ρυθμίσεις του νέου αναπτυξιακού νόμου», ανακοίνωσε ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πευκιανάκης. Όπως αναφέρει ο κ.Πευκιανάκης η δημιουργία νέων και η επέκταση παλαιών ξενοδοχειακών μονάδων της Κρήτης είχε εξαιρεθεί από τα κίνητρα και τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου.
 
Η εξαίρεση αυτή προκάλεσε την εύλογη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού κ. Κων/ου Μητσοτάκη ο οποίος έκανε σχετική παρέμβαση προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Γεώργιο Αλογοσκούφη για διόρθωση της απόφασης.
 
Ο κ. Αλογοσκούφης διαβεβαίωσε ότι με κοινή απόφαση των συναρμόδιων υπουργών, Εθνικής Οικονομίας, ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και Τουριστικής Ανάπτυξης, θα ισχύσουν και στην Κρήτη τα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου για ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων.
 
Ο κ. Γιάννης Πευκιανάκης τόνισε ότι τα οφέλη από αυτήν την εξέλιξη είναι πολλαπλά για την τοπική μας οικονομία και θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον ελλήνων και ξένων επενδυτών για επενδύσεις στη Κρήτη.
 
Ιδιαίτερα θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα υπάρξει μια σημαντική βελτίωση των υποδομών στο νομό Λασιθίου, όπου υπάρχουν πολλές παρθένες περιοχές για την ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων υψηλού επιπέδου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos