ημερίδα στη Νεάπολη
ημερίδα στη Νεάπολη

Ενημέρωση γύρω από τα αιολικά πάρκα και τις ανεμογεννήτριες, προκαλεί ο δήμος Αγίου Νικολάου τη Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015, 18:30, στο κινηματοθέατρο Δρήρος στη Νεάπολη. Ομιλητές, ο Νίκος Χρυσόγελος, χημικός περιβάλλοντος, πρώην ευρωβουλευτής και ο Δημήτρης Χρηστάκης καθηγητής ΤΕΙ Κρήτης υπεύθυνος εργαστηρίου αιολικής ένεργειας.

Όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η Οικολογική Κίνηση Μεραμπέλλου:

Μετά το ΟΧΙ στις Β.Α.Π.Ε. που εξέφρασαν οι φορείς και πολίτες του πάνω Μεραμπέλλου στην Νεάπολη στις 4/9/2015 και μετά την άρνηση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου να συζητήσει και να πάρει θέση επί του θέματος, διοργανώνεται ημερίδα από τον Δήμο Αγίου Νικολάου για να πείσει τους πολίτες το αντίθετο.

Οι ομιλητές της ημερίδας είναι μόνο υποστηρικτές των Β.Α.Π.Ε. που δείχνει την πρόθεση για ενημέρωση μόνο από την μία πλευρά του θέματος. 

Η Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου όπως και πολλοί τοπικοί φορείς και συλλόγοι έχουν επανειλημμένα διοργανώσει ημερίδες ενημέρωσης αλλά ποτέ δεν είχαμε την συμμετοχή του Δήμου σε αυτές όπως και των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας. 

Φαίνεται πλέον καθαρά ότι δεν υπάρχει διάθεση από τον Δήμο Αγίου Νικολάου να συζητήσει με τους τοπικούς φορείς και να ακούσει και να προβάλει όλες τις πλευρές.

Η απόφαση έχει ήδη παρθεί χωρίς εμάς.

Καλούμε όλους όσους έχουν συμμετάσχει ενεργά με το θέμα των Β.Α.Π.Ε. και έχουν εκφράσει την εναντίωσή τους σε αυτές, να παρευρεθούν στην ημερίδα ώστε να εξασφαλίσουμε να μην καθοδηγηθεί ο κόσμος από μονόπλευρες απόψεις. 

Δ.Σ. Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου

 

Πληροφορίες για τους ομιλητές:

Δείτε τα ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΙ Κρητης με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Δ. Χρηστάκη και χρηματοδότηση από ιδιωτικούς φορείς, πατώντας ΕΔΩ

Διαβάστε την ομιλία του Ν. Χρυσόγελου στην ημερίδα στο Κολυμπάρι Χανίων στην οποίατέθηκαν τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός Αστικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης, «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΡΗΤΗΣ» πατώντας ΕΔΩ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos