αιτήσεις ανέργων για το πρόγραμμα κατάρτισης από Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου
Περιφερειακός Μηχανισμός Παρακολούθησης της Αγοράς Εργασίας, Πρόγραμμα Κατάρτισης και Ενεργοποίησης Ανέργων

Πρόγραμμα Κατάρτισης και ενεργοποίησης ανέργων από την Περιφέρεια Κρήτης Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης: «Περιφερειακός Μηχανισμός Παρακολούθησης της Αγοράς Εργασίας» που χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «ΚΡΗΤΗ 2014-2020»

με τελικό δικαιούχο το Πανεπιστήμιο Κρήτης,  ανακοινώνει την υλοποίηση της Δράσης με τίτλο: «Πρόγραμμα Κατάρτισης και Ενεργοποίησης Ανέργων».

Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση και αναβάθμιση των προσόντων και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης και ενεργοποίησης προκειμένου να επιτευχθεί η διευκόλυνση της ένταξης/επανένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων (capacity building training) σε ανέργους κάθε ηλικίας, συνολικής διάρκειας 45 ωρών που υλοποιηθεί σε 10 εβδομαδιαίες συναντήσεις στο Κέντρο Νεότητας Αγίου Τίτου (Επιμενίδου 3, Ηράκλειο), κάθε Tετάρτη στις 10:00 π.μ., με πρώτη συνάντηση την 10/10/2018.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την ομάδα ως επί το πλείστον είναι:

  • Ανάπτυξη οριζόντιων δεξιοτήτων

(επικοινωνιακές δεξιότητες, αυτογνωσία, ενσυναίσθηση, διαχείριση σχέσεων και συγκρούσεων, ομαδική εργασία)

  • Διαμόρφωση εξατομικευμένου συστήματος σχεδιασμού σταδιοδρομίας

Όλες οι δραστηριότητες θα υλοποιηθούν με βάση την μεθοδολογία της εκπαίδευσης ενηλίκων (εμπλουτισμένη εισήγηση, παιχνίδια ρόλων, βιωματικές ασκήσεις).

Ωφελούμενοι της Δράσης είναι 20 άνεργοι. Στην περίπτωση περισσότερων υποψηφίων θα δοθεί προτεραιότητα στους μακροχρόνια ανέργους.

Τη δράση θα υλοποιήσει ο Κωνσταντίνος Φλουρής, Εκπαιδευτής Ενηλίκων και Σύμβουλος Απασχόλησης, υπάλληλος του τμήματος Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας και Απασχόλησης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Ηρακλείου.

Δηλώσεις συμμετοχής από 24/09 έως 04/10/2018 (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, χρόνος ανεργίας) στο kflouris@crete.gov.gr

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos