Αλλαγές στο καθεστώς του κοινωνικού παντοπωλείου Αγίου Νικολάου
από τη σύσκεψη στον δήμο για το κοινωνικό παντοπωλείο

Η αλλαγή του νομικού καθεστώτος καθώς και του τρόπου λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια κοινής σύσκεψης υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Όπως έγινε γνωστό, από τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν αλλά και από τους οικονομικούς και διοικητικούς Δ/ντες του ίδιου Οργανισμού, ετέθησαν οι βασικές αρχές για την εύρυθμη λειτουργία της συγκεκριμένης δομής, με στόχο την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους μέχρι σήμερα ωφελούμενους.

“Γνωρίζοντας ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο, θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα με την συνδρομή της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου, εκφράσαμε την επιθυμία να εξεταστούν όλες εκείνες οι λεπτομέρειες που θα επιτρέψουν την ομαλή μετάβαση της δομής, ώστε να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους συμπολίτες μας χωρίς προβλήματα, ιδαίτερα σ΄αυτήν την δύσκολη συγκυρία, δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολαόυ κ. Αντώνης Ζερβός, ο οποίος έκανε επίσης γνωστό ότι μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, αναμένεται να υπάρξει πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων -που με την βοήθεια των εθελοντών που ήδη στελεχώνουν την δομή και την εποπτεία της προισταμένης της κοινωνικής υπηρεσίας – αναμένεται ν΄αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο “.

Εξ΄άλλου όπως ο ίδιος ανέφερε :

Στα 3 περίπου χρόνια λειτουργίας – κάτω απο την στέγη του ΟΚΥΔΑΝ – το κοινωνικό παντοπωλείο κατάφερε να εξυπηρετήσει επαρκώς και σε τακτική βάση εκατό (100) οικογένειες που αξιολογήθηκαν σε Νεάπολη και Άγιο Νικόλαο, ενώ στήριξε την  λειτουργία του ΤΕΒΑ,  την ίδια χρονική  περίοδο.

Με την δημιουργία του “Κέντρου Δήμου”, που θ΄ αρχίσει να λειτουργεί από 1/1 στο ισόγειο του δημαρχείου, (στην οδό Ρ. Καπετανάκη και Κοντογιάννη), αναμένεται ν΄αλλάξει συνολικά η φιλοσοφία λειτουργίας των κοινωνικών δομών συνολικά.

Στην παραπάνω σύσκεψη παρευρέθηκαν : Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΟΚΥΔΑΝ κ.κ. Νίκος Μουδατσάκης, Μιχάλης Λεμονής, ο προιστάμενος της Δ/νσης Διοικητικού π΄Μιχ. Βουκυκλάρης, η εκπρόσωπος της οικονομικής υπηρεσίας του ΟΚΥΔΑΝ κ. Μαριάννα Τσινιάρη, ο προιστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού κ. Γιάννης Τσιρακάκης, η προισταμένη του τμήματος κοινωνικής προστασ. & παιδείας κ. Αγάπη Σκυβάλλου, η αναπλ. Δ/ντρια κοιν. υπηρ. κ. Βάσω Βουκυκλάρη, ο Γ.Γ. του Δήμου κ. Γιάννης Στεφανάκης και ο πρόεδρος του Κοινωνικύ Παντοπωλείου κ. Κώστας Παπαντωνάκης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos