Ραδιόφωνο γιοκ;Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Απλά εναλάσσονται τα πρόσωπα και τα κόμματα στην εξουσία. Έτσι από την αλλήστου μνήμης εποχή Πρωτόπαπα (Πα.Σο.Κ.), φτάσαμε στην εποχή Ρουσόουλου (Ν.Δ.). Με τις ίδιες λογικές και τα ίδια αιτούμενα. Την εξαφάνιση του ενοχλητικού Ραδιοφώνου της επαρχίας με τον νέο νόμο που είδε τα φώτα της δημοσιότητας.
Πρωτόπαπας, Ρουσόπουλος: ¶λλα πρόσωπα ίδιες πολιτικές.
Εάν βέβαια νομίζει η Νέα Δημοκρατία ότι θα πάει στις εκλογές με όλη την επαρχιακή ραδιοφωνία απέναντι και θρέφει την αυταπάτη ότι θα κερδίσει, τότε μάλλον δεν έμαθε από τα παθήματα του Πα.Σο.Κ.. Επίσης, ας μην το παίζουν διάφοροι του Πα.Σο.Κ., προστάτες του δθεν πλουραλισμού. Όλοι μαζί, Πα.Σο.Κ. και Ν.Δ. είναι υπεύθυνοι για το σημερινό χάλι των Ελληνικών Μ.Μ.Ε..
 
Μετά τη γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών, εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα και ήδη μεταδίδονται μηνύματα που φρεσκάρουν τη μνήμη των ακροατών, για το τότε και το σήμερα.
 
ΨΗΦΙΣΜΑ
 
Η Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών, του Σωματείου που εκπροσωπεί 300 ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ελληνικής Περιφέρειας, αποφασίζει:
 
Καταγγέλλει την Κυβέρνηση
  • για την απαράδεκτη και προσβλητική για τον κλάδο αλλά και τη νοημοσύνη μας μεθόδευση της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ.
  • για τη σπουδή της να νομιμοποιήσει στην εκπνοή της θητείας της, ομίλους Μέσων που επιθυμούν εδώ και τώρα να αποδεσμευτούν από τους περιορισμούς της ισχύουσας νομοθεσίας.
  • Οτι το Σ/Ν βασίζεται στα μεγέθη και τα προβλήματα της Αθήνας και με τα εξωπραγματικά μέτρα οικονομικών μεγεθών και απασχόλησης προσωπικού που βάζει οδηγεί τις μόνες υγιείς επιχειρήσεις του κλάδου σε αφανισμό και χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.
  • Οτι παραδίδει την ενημέρωση των πολιτών της επαρχίας στα γνωστά ολιγοπώλια και ομίλους, φιμώνοντας εσκεμμένα τους ανεξάρτητους πυρήνες έκφρασης που δεν μπορεί να ελέγξει.
  • ότι ρυθμίζει ασφυκτικά κάθε πτυχή της οικονομικής και επιχειρηματικής λειτουργίας των ραδιοφωνικών σταθμών, κάτι που ξεφεύγει από τα συνταγματικά όρια του ελέγχου των μέσων ενημέρωσης και θίγει βάναυσα την οικονομική και επιχειρηματική ελευθερία.
 
Καλούμε
  • Την Κυβέρνηση να θυμηθεί αυτά που κατήγγειλε ως αντιπολίτευση.
  • Τον Υπ. Επικρατείας να αντιληφθεί την περιφέρεια με το πραγματικό της μέγεθος και να ξαναθυμηθεί την πραγματική φύση του ραδιοφώνου.
  • Τους Βουλευτές μας να θυμούνται όταν ψηφίζουν το Σ/Ν στη Βουλή, οτι η φωνή τους είναι στο χέρι τους.
 
Προειδοποιούμε αυτούς που επιχειρούν να καταδικάσουν σε θάνατο την τοπική ραδιοφωνία, οτι θα μας βρουν στις επάλξεις, υπερασπιζόμενους με κάθε τρόπο την αντικειμενική ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας που τόσα χρόνια μας στηρίζει, μας ακούει και μας εμπιστεύεται.
 
Στις μαύρες εποχές της Δημοκρατίας μας η κατοχή ραδιοφώνου τιμωρούταν με θάνατο.
Σήμερα ο έλεγχος της ενημέρωσης επιδιώκεται με το θάνατο του ελεύθερου ραδιοφώνου
 
Το ελεύθερο ραδιόφωνο θα αντισταθεί.
 
Ο δικτυακός τόπος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ρδιοφωνικών Σταθμών:

Print Friendly, PDF & Email

Από manos