Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης
Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης

Στις εκλογές που έγιναν στις 24 Νοεμβρίου 2013 η Α.Μ.Α.Κ. αναδείχτηκε ο μεγάλος νικητής,

όμως η τοπική συγκυβέρνηση δεν επέτρεψε στην Α.Μ.Α.Κ. να ασκήσει το ρόλο που της ζήτησε η πλειοψηφία των μηχανικών.

Δηλώσαμε τότε: Με την ισχυρή παρουσία μας στα όργανα του ΤΕΕ/ΤΑΚ στην Αντιπροσωπεία και τη Διοικούσα, έστω και από τη θέση της αντιπολίτευσης, θα παλέψουμε για ένα άλλο ΤΕΕ στην υπηρεσία των συναδέλφων και της κοινωνίας, για μια άλλη Ελλάδα». Κι αυτό κάνουμε…..

Η παρουσία των μελών της ΑΜΑΚ στη Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ είναι διαρκής.

Θέτουμε σοβαρά θέματα για τα οποία ενημερώνουμε τακτικά από την ιστοσελίδα μας, που όμως δεν έρχονται από τον πρόεδρο προς συζήτηση στη Δ.Ε.

Θέματα που αφορούν τόσο στα επαγγελματικά θέματα των μηχανικών όπως το ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ, το βραχνά της ασφαλιστικής ενημερότητας προκειμένου να μπορέσει κανείς να εργαστεί, τα επαγγελματικά δικαιώματα, το νέο χαράτσι του ΤΕΕ στους μελετητές δημοσίων έργων,  πιέσεις και συκοφαντίες που ασκούνται στους πραγματογνώμονες του ΤΕΕ/ΤΑΚ, όσο και σε γενικότερα θέματα, όπως το ιστορικό κέντρο Ηρακλείου, η διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και θέματα λειτουργίας της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ/ΤΑΚ, συμμετέχουμε ενεργά.

Προκαλέσαμε συζήτηση για το ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ που κατέληξε σε απόφαση, συμβάλλουμε στη διατύπωση θέσεων για τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών, ενώ από 8-12-2014 έχουμε καταθέσει αίτημα για συζήτηση του πολύ σοβαρού θέματος της ποινικοποίησης των μηχανικών.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου, με τη συγκρότηση της οποίας ολοκληρώθηκε η συναλλαγή μεταξύ ΔΗΣΥΜ και ΔΚΜ, συνεδριάζει σπάνια (3 συνεδριάσεις σε 1 χρόνο εκτός την σύγκλησης της σε σώμα) με θέματα κυρίως εκπροσωπήσεων και στις όποιες ελάχιστες αποφάσεις παίρνει (εθιμοτυπικές επισκέψεις σε δημάρχους του Νομού – Πρόταση για αναπτυξιακή μελέτη Νομού) δεν υπάρχει συνέχεια για την υλοποίηση τους.

Η παρουσία μας στην κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, παρά τις μικρές μας δυνάμεις, είναι ιδιαίτερα σημαντική, με συμμετοχή και παρεμβάσεις σε όλα τα θέματα κι αυτό αναγνωρίζεται.

Παράλληλα καταθέτουμε αυτόνομα θέσεις, αναλύσεις, για διάφορα θέματα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις παρεμβάσεις για τον καταστροφικό νόμο για τα δάση και τις ακτές, τα μεγάλα έργα στην Κρήτη, το δημόσιο χαρακτήρα του Καρτερού, την εγκατάλειψη της Μεσαράς, τον κομματικό χαρακτήρα της αξιολόγησης των υπαλλήλων του δημοσίου, τη στήριξη στην έγκυο εργαζόμενη, την καταδίκη της επίθεσης στον Πέτρο Ινιωτάκη, τη συμπαράσταση στο Νίκο Ρωμανό.

Με πρόταση της ΑΜΑΚ το ΤΕΕ/ΤΑΚ συνυπέγραψε το ψήφισμα των φορέων ενάντια στην πώληση των Περιφερειακών Αεροδρομίων.

Συμμετέχουμε σε όλες τις δράσεις των συλλόγων των μηχανικών, στις Παντεχνικές συνελεύσεις αλλά και σε κινητοποίησεις και πολιτικές εκδηλώσεις .

Καταψηφίσαμε το πρόγραμμα δράσης που κατατέθηκε στη Δ.Ε. αλλά και στην Αντιπροσωπεία, επειδή επί της ουσίας είναι μια περίπου αντιγραφή του προηγούμενου, χωρίς πολιτικές εκτιμήσεις και διαπιστώσεις για τη σημερινή κατάσταση, για τη σχέση με το κεντρικό ΤΕΕ και χωρίς ένα ουσιαστικό πλαίσιο διεκδίκησης, εκτιμώντας ότι η Διοίκηση στο ΤΕΕ-ΤΑΚ είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων.

Επειδή τα προβλήματα των μηχανικών είναι τεράστια και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με κάθε τρόπο, καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι κοντά μας, στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουμε προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα αυτά.

Έχουμε μπροστά μας το  ασφαλιστικό, τα επαγγελματικά αλλά και τόσα άλλα θέματα που αφορούν όλη την κοινωνία, τα οποία θα πρέπει να τεθούν στη νέα κυβέρνηση και να απαιτηθούν λύσεις.

Αναλυτικά η δραστηριότητά μας στο:

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/946-amak-enas-xronos-kai-kati-meta-tis-ekloges-sto-tee

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos