Από παλαιότερη επίσκεψη του στο Καθαρό

Μιχάλης Δερμιτζάκης

Συνάντηση με αντικείμενο την ανέγερση Μουσείου για τα παλαιοντολογικά ευρήματα στο Καθαρό πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 25 Μαρτίου 2008 στο γραφείο του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Μιχάλης Δερμιτζάκης ο οποίος έχει ασχοληθεί αρκετά με το θέμα, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μιχάλης Κλώντζας, κ. Σπύρος Μασσάρος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Νίκος Αφορδακός, κ. Γιάννης Κοκκίνης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος της Κριτσάς κ. Μ. Πάγκαλος.

Ο καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Μιχάλης Δερμιτζάκης αφού μας ενημέρωσε ότι υπάρχει μια προμελέτη για τη δημιουργία Μουσείου την οποία είχε εκπονήσει ο συντοπίτης μας Αρχιτέκτονας κ. Οδυσσέας Σγουρός με αναθέτουσα υπηρεσία τη Νομαρχία Λασιθίου, τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει το έργο όπως άλλωστε έχει γίνει και σε άλλες περιοχές.

Από το χώρο του Καθαρού

Ορισμένα ευρήματα

Συμφωνήσαμε ότι η ίδρυση του Μουσείου πέραν του ότι θα προβάλλει τα μοναδικά ευρήματα στο Καθαρό θα συμβάλλει γενικότερα στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής καθώς το Μουσείο θα προσελκύσει αρκετούς επισκέπτες και θα συμβάλλει επίσης στην ανάδειξη του περιβάλλοντος της περιοχής.
Συμφωνήσαμε επίσης ότι σε συνεργασία με τη Νομαρχία Λασιθίου θα διερευνήσουμε τη δυνατότητα ανάθεσης της οριστικής μελέτης και παράλληλα θα ζητήσουμε από τους αρμόδιους την ένταξη του έργου στο επόμενο Κοινοτικό Πλαίσιο.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos