Ορκομωσία από τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο...Με μια λαμπρή τελετή, ανέλαβε το πρωί του Σαββάτου (12/3), τα καθήκοντα του, 6ος από μεταπολίτευσης πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Κάρολος Παπούλιας. Μετά από μια δεκαετή, ομολογουμένως, πιτυχημένη θητεία, ο Κωστής Στεφανόπουλος, παρέδωσε τη προεδρία σε κλιμα συγκίνησης στον διάδοχο του, τα κλειδιά του προεδρικού μεγάρου.

Ο κ. Στεφανόπουλος ανάνεσα σε όσα είπε, τόνισε ότι «τα τελευταία χρόνια υπήρξαν τα καλύτερα της πολιτικής μας ζωής» και κατά την προσφώνηση του νέου προέδρου, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Παπούλιας θα πράξει το καλύτερο δυνατόν όπως άλλωστε έκανε και στο παρελθόν από πολύ υψηλή θέση και υπηρέτησε επαξίως τα συμφέροντα της χώρας.

Ο Κάρολος Παπούλιας εκφράζοντας τη συγκίνησή τυ, κατά την αντιφώνηση του μίλησε με θερμά λόγια για τον απερχόμενο πρόεδρο, τονίζοντάς του ότι «αφήνει βαριά κληρονομιά» και πρόσθεσε: "Πετύχατε να είστε η φωνή του πολιτεύματος αλλά και η φωνή του μέσου πολίτη που αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο, έναν πιο δίκαιο κόσμο".

Από την τελετή ορκομωσίας, απουσίαζαν, όπως είχαν προκαταβολικά αποφασίσει, οι βουλευτές του ΣΥΝ, αλλά και οι Κώστας Μητσοτάκης και Ντόρα Μπακογιάννη.

Αναμνηστική φωτογραφία

Print Friendly, PDF & Email

Από manos