Μιχάλης ΚαρχιμάκηςΤην αναγκαιότητα της σύνδεσης της εθνικής οδού με την περιοχή των Λακωνίων επισημαίνει με επιστολή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης καθώς και Χωροταξίας, Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης.
 
Αναλυτικότερα ο κ. Καρχιμάκης αναφέρει «η κατασκευή λειτουργικού, ασφαλούς και εκτεταμένου οδικού δικτύου για την εξυπηρέτηση όλων των Διαμερισμάτων της Ανατολικής Κρήτης είναι απαραίτητη, τόσο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων, όσο και για τν τουριστική και οικονομική ανάπτυξή της περιοχής. Επιπλέον, πολιτικές ανάπτυξης της περιφέρειας και μέτρα ενίσχυσής της, όπως αυτό της μετεγκατάστασης Τμήματος ΤΕΙ, καταδικάζονται σε αποτυχία, εάν δεν συνοδεύονται με παράλληλα μέτρα εξασφάλισης της αναγκαίας υποδομής».
 
Και ρωτά τους προαναφερόμενους υπουργούς σε τι ενέργειες πρόκειται να προβούν προκειμένου να ξεκινήσει η άμεση σύνταξη μελέτης για την κατασκευή της κυκλοφοριακής σύνδεσης από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Βορείου Οδικού ¶ξονα Κρήτης.
 
Ζητά επίσης να επισπεύσουν όλες τις διαδικασίες για να διευκολυνθεί, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η λειτουργία του Τμήματος Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Κρήτης στα Έξω Λακώνια αλλά και να αξιοποιηθεί η περιοχή γενικότερα. Ενός τμήματος, που εν τη λειτουργία του, υπολογίζεται ότι θα αφορά περίπου 1000 άτομα, φοιτητές αλλά και προσωπικό.
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλο
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos