Χριστοφακάκης Ο δήμαρχος Ιεράπετρας Νίκος Χριστοφακάκης με επιστολή του προς τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Αλέξανδρο Κοντό καθώς και προς τον Χρήστο Αυγουλα, Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων ζητά την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στην Ιεράπετρα, προκειμένου να ενημερωθούν προσωπικά για την κατάσταση που επικρατεί και να ενημερώσουν τους αγρότες της περιοχής για τη δυνατότητα οικονομικής συμμτοχής του Υπουργείου στη διαδικασία πιστοποίησης των αγροτικών προϊόντων.
Αναλυτικά η επιστολή
 
Κύριε Υφυπουργέ,
Κύριε Γενικέ Γραμματέα,
 
Είσθε ήδη γνώστες της καταστάσεως που επικρατεί εδώ και ημέρες στην περιοχή μας, λόγω της αδυναμίας διαθέσεως των πρωίμων κηπευτικών, που παράγονται εδώ, στη γερμανική αγορά, μετά την απόφαση γερμανικών αλυσίδων εισαγωγής νωπών οπωροκηπευτικών να μην προμηθεύονται εισαγόμενα προϊόντα, τα οποία δεν είναι πιστοποιημένα, σύμφωνα με τα πρότυπα του Eurogab.
 
Γνωρίζουμε τις ενέργειες σας, προκειμένου να αντιμετωπισθεί προσωρινά η κρίση. Θεωρούμε, όμως, απολύτως αναγκαία και τν παρουσία σας στην Ιεράπετρα, προκειμένου να λάβετε αυτοπροσώπως γνώση της πραγματικότητας στον τόπο του προβλήματος, να ενημερώσετε τους αγρότες της περιοχή μας, οι οποίοι δοκιμάζονται δεινώς, για τις ενέργειες σας, αλλά κυρίως να συνομιλήσετε μαζί τους σχετικά με τις διαδικασίες πιστοποίησης, για την υλοποίηση των οποίων είναι αναγκαία η συνδρομή και του Υπουργείου σας μέσω σχετικών Προγραμμάτων.
 
 Δε χρειάζεται να επαναλάβω για μια ακόμη φορά ποια είναι η συμβολή του τόπου μας στη Εθνική Οικονομία, μέσω των συναλλαγματοφόρων εξαγωγών των πρωίμων κηπευτικών της περιοχής μας.
 
Ούτε χρειάζεται να σας περιγράψω τι πρόκειται να συμβεί στην Ιεράπετρα, εάν παραταθεί επί μακρόν η υφιστάμενη κατάσταση. Για όλους τους παραπάνω λόγους είναι αναγκαία η παρουσία σας εδώ, ως ελάχιστη εκδήλωση ενδιαφέροντος για μια ομάδα ανθρώπων, η οποία σήμερα αντιμετωπίζει οξύτατα προβλήματα με άμεσες επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον.
 
Νίκος Χριστοφακάκης
 Δήμαρχος Ιεράπετρας

Print Friendly, PDF & Email

Από manos