αναθεώρηση στου συντάγματος, εκδήλωση από την εκκλησία
Η Ιερά επαρχιακή σύνοδος της εκκλησίας της Κρήτης

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, ανακοινώνει, ότι, με ομόφωνη Απόφαση Αυτής, θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα Της, Εκδήλωση (Εσπερίδα), αφιερωμένη στην αναθεώρηση του Ελληνικού Συντάγματος σε σχέση προς την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η Συνοδική αυτή Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017, στις 6.00 μ.μ., στη Δημοτική Αίθουσα ΑΝΡΟΓΕΩ, στο Ηράκλειο. Η ίδια Εκδήλωση θα επαναληφθεί και σε άλλες πόλεις της Μεγαλονήσου Κρήτης, για την ενημέρωση των ανθρώπων.

Κεντρικός ομιλητής στην Εκδήλωση αυτή θα είναι ο Εντιμ. κ. Σωτήριος Ρίζος, Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ε.τ. και Διευθυντής Νομικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο οποίος θα εισηγηθεί το θέμα «Οι σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας ως αντικείμενο ρυθμίσεως του Συντάγματος και το πρόβλημα της απορρυθμίσεώς τους».

Στην Εκδήλωση θα συμμετέχουν με σύντομες εισηγήσεις ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Καθηγητής Πανεπιστημίου, από πλευράς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης και ο εντιμολ. κ. Δημήτριος Μηλαθιανάκης, δικηγόρος, Άρχων Πρωτέκδικος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.

Η Ιερά Σύνοδος προσκαλεί τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες, τους Εντιμ. Άρχοντες και τον ευσεβή Λαό της Μεγαλονήσου Κρήτης, σε αυτή την Εσπερίδα.

Εκ της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου
της Εκκλησίας Κρήτης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos