Ανακοίνωση για τη μετακίνηση προσωπικού από το ΓΝΑΝ
Γενικό νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Ως ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ εκφράζουμε την απογοήτευση μας για την κοινή απόφαση ΔΥΠΕαρχων 4ης και 7ης ΥΠΕ με την οποία μετακινείται  για τρεις μήνες νοσηλευτής-τρια του ΓΝΑΝ σε Νοσοκομείο Βόρειας Ελλάδας,

παρά την αρνητική εισήγηση της διοίκησης του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου. Μέχρι σήμερα κανείς εργαζόμενος που έχει μετακινηθεί με τρίμηνη μετακίνηση δεν έχει επιστρέψει στο Νοσοκομείο μας, αφού γίνονται σκαλοπάτι για μετατάξεις.

Η απόφαση  για τη μετακίνηση είναι προκλητική, αφού γίνεται ενώ ακόμα και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αναγνωρίζει ότι το ΓΝΑΝ είναι ένα από τα πιο υποστελεχωμένα Νοσοκομεία της χώρας σε νοσηλευτικό προσωπικό. Όμως αντί να μας ενισχύσουν, μας αποδυναμώνουν περισσότερο.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει άμεσα σε προκηρύξεις προσλήψεων μόνιμου και επικουρικού προσωπικού για το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου για να αποφευχθεί η περαιτέρω συρρίκνωση του Νοσοκομείου και για να μπορέσει να προσφέρει πλήρεις και ασφαλείς υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.

Καλούμε επίσης την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας παράλληλα να δημιουργήσει ένα διαφανές σύστημα μετακινήσεων  και μετατάξεων προσωπικού συνδεδεμένο με τις προσλήψεις, έτσι ώστε να λάβει τέλος το απαράδεκτο και ρουσφετολογικό καθεστώς των τρίμηνων μετακινήσεων.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos