Μονή ΤοπλούΕίναι τω όντι συγκινητικό το ενδιαφέρον των έξι «αντιπροσωπευτικών παραγόντων της τοπικής κοινωνίας», οι οποίοι –μη φεισθέντες της σημαντικής, ασφαλώς, δαπάνης- ανέθεσαν εις έγκριτο Αθηναίο Δικηγόρο τη νομοτεχνική ανάλυση και αξιολόγηση της συμβάσεως για την αξιοποίηση της περιουσίας του Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή».

Τα επιχειρήματα και η αξιολόγηση που περιέχονται στο προαναφερθέν «πόνημα», επαναλαμβάνουν τους αβάσιμους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς που κατά καιρούς, προεβλήθησαν από τους «Αυστριακούς», τα άτομα που προκάλεσαν την άσκηση ποινικής διώξεως κατά του Προέδρου και των Μελών του Δ. Σ. Του Ιδρύματος και άλλους τοιούτους.
Το Ίδρυμα επιφυλάσσεται παντός δικαιώματός του να προστατεύσει αυτό και τά Μέλη του από τις ακρίτως εκτοξευόμενες συκοφαντίες. Σήμερα περιορίζεται στο να υπενθυμίσει, ότι τα της συστάσεως του Ιδρύματος, τα της νομιμότητος των ενεργειών του, καθώς και το κύρος της Συμβάσεως, αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας τόσο διοικητικής (Υπουργείο Οικονομικών), όσο και δικαστικής (στα πλαίσια της ποινικής διαδικασίας που κατέληξε στην πανηγυρική -δια Βουλεύματος- απαλλαγή των Μελών του Δ. Σ. από κάθε κατηγορία).

Ιερά Μονή Τοπλού, 19 Νοεμβρίου 2007

ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΝΗ»

Print Friendly, PDF & Email

Από manos