Πολιτιστικός Συλλόγος  Μιλάτου Το Δ. Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου συνεδρίασε το Σάββατο 25/2 στη Μίλατο με μοναδικό θέμα την ένταξη της Μιλάτου στην Κοινότητα Βραχασίου με την τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών που έχει κατατεθεί και συζητείται στη Βουλή, το Δ.Σ. κατέληξε στην παρακάτω απόφαση:
 
  • Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πιλάτου εκφράζει την ικανοποίηση του για την κατάθεση και συζήτηση της τροπολογίας του ΥΠ. ΕΣ. που δικαιώνει απόλυτα την αντίληψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της Μιλάτου που από το 1997 ήταν αντίθετη στην αναγκαστική ενσωμάτωση του χωριού στο Δμο Νεάπολης, θεωρώντας ότι η αναπτυξιακή προοπτική της Μιλάτου είναι απόλυτα συνυφασμένη με αυτήν του Σισίου και του Βραχασίου.
  •  Τοπικό Συμβούλιο Μιλάτου στην πράξη δεν υπάρχει, Στις δημοτικές εκλογές της 13ης Οκτωβρίου 2002 οι κάτοικοι της Μιλάτου απείχαν με ποσοστό που ξεπέρασε το 78% των εγγεγραμμένων. Οι κύριοι που εμφανίζονται ως Τοπικό Συμβούλιο Μιλάτου εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους και τις οικογένειες τούς. Σήμερα στην Μίλατο καμιά παρουσία του Δήμου Νεάπολης και του Τοπικού Συμβουλίου δεν υφίσταται. 
  • 0 σύλλογος μας κατάφερε τα τελευταία δύσκολα χρόνια να ανταποκριθεί και στις πολιτιστικές αλλά και στις πολιτικές ανάγκες του χωριού, αφού για αρκετό χρονικό διάστημα υπήρχε κενό πολιτικής εκπροσώπησης των Μιλαθιανών. Αναλάβαμε την ευθύνη της αποκομιδής των πορριμμάτων, την καθαριότητα των εξωτερικών χώρων και των ακτών, την αντικατάσταση των λαμπτήρων φωτισμού και μια σειρά από άλλες αυτοδιοικητικές δραστηριότητες. Η συγκινητική συμπαράσταση αλλά και η μαζική συμμετοχή των συγχωριανών μας, μας έδωσαν κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μέχρι σήμερα που η Μίλατος επιτέλους βγαίνει από αυτή την περιπέτεια που την έμπλεξε η αναγκαστική συνένωση με το Δήμο Νεάπολης.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos