δήμαρχος γαζίουΠέντε νέα έργα, που αναμένεται να βοηθήσουν την ευρύτερη περιοχή του δήμου Γαζίου, ανακοινώθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας, κατά τη συνάντηση που είχε με τους Δήμαρχο Γαζίου κ. Γιώργο Μαρκογιαννάκη και το Δημοτικό Συμβούλιο. 

«Είναι μία σειρά από έργα», δήλωσε ο κ. Τσόκας «από τα οποία άλλα ξεκίνησαν ήδη και άλλα ξεκινούν ενώ από την πλευρά της Περιφέρειας οι υπογραφές έχουν ήδη μπει. Σήμερα μάλιστα υπογράφεται η ένταξη του κόμβου Παλαιοκάστρου και έτσι σε ένα μήνα θα έχουμε τη δημοπράτηση του έργου». 

Τα σχέδια καθώς και τα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης των έργων παρουσιάστηκαν αναλυτικά. Ο Γ.Γ επεσήμανε «ότι τα έργα αυτά είναι όλα εξασφαλισμένα κι σίγουρα για το Δήμο Γαζίου. Και η χρηματοδότηση υπάρχει και οι μελέτες είναι ώριμες γι΄ αυτό θεωρούμε δεδομένο ότι αυτά τα έργα προχωράνε». 

Την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Γαζίου κ. Γιώργος Μαρκογιαννάκης. Είπε χαρακτηριστικά για τα έργα πως «είναι πολύ σημαντικά για τον Δήμο μας και πιστεύω ότι σύντομα θα αλλάξουν την όψη της ευρύτερης περιοχής». 

Τα έργα που πρόκειται να πραγματοποιηθούν είναι τα ακόλουθα: 

1. Ισόπεδος Κόμβος Παλαιοκάστρου (προϋπολογσμού 900.000 ευρώ με χρηματοδότηση από ΠΕΠ Κρήτης)  

2. Συνδετήρια οδός από τον κόμβο Γαζίου μέχρι την παραλιακή οδό και στον Ηλεκτροφωτισμό κατά τμήματα της νέας εθνικής οδού & αποκαταστάσεις παραπλεύρων οδών που περιλαμβάνεται στο έργο «Κυκλοφοριακές ιαμορφώσεις στους κόμβους Κνωσού & Μεσαράς» το οποίο έχει προϋπολογισμό 11.750.000 και χρηματοδοτείται από το 3Ο Κ.Π.Σ. και το πρόγραμμα Ο.Α.Λ.Λ.Α  

3. Υλοποίηση Β΄ Φάσης – Ολοκλήρωση του έργου αποχέτευσης του Δήμου Γαζίου – Κύριοι Συλλεκτήρες ακαθάρτων ( προϋπολογισμού 1.723.403 ευρώ εκ των οποίων 554.458 ευρώ από πιστώσεις «ΘΗΣΕΑΣ», 559.360 ευρώ από ΣΑΤΑ και 609.584 ευρώ από έσοδα του Δήμου Γαζίου).

 4. Ανάπλαση οικισμού Γαζίου (προϋπολογισμού 815.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Κρήτης )

5. Στέγαση Αρχαιολογικής Συλλογής Δήμου Γαζίου – η οπία θα στεγάσει τη Συλλογή Μεταξά- ( προϋπολογισμού 224.478 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ )

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι

Δήμος Γαζίου

Περιφέρεια Κρήτης

 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos