ημερίδα για την ανακύκλωση
ημερίδα για την ανακύκλωση

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου, στα πλαίσια των ενημερωτικών δράσεων που υλοποιούν για την προστασία του περιβάλλοντος, με μεγάλη χαρά σας προσκαλούν στην ανοικτή εκδήλωση – Ημερίδα με θέμα : «Ανακύκλωση-επαναχρησιμοποίηση – Κομποστοποίηση, μια νέα αρχή»,

η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 17:00 – 21:00  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικό Επιμελητηρίου Λασιθίου. Την ημερίδα θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι φορέων με πολυετή εμπειρία σε θέματα Διαχείρισης Αποβλήτων και ειδικότερα στην εφαρμογή προγραμμάτων ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης &  κομποστοποίησης.  Ομιλίες θα γίνουν από  τους :

  • κ. Νώντα Τρικαλίτη, εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε.
  • κ. Παπαδάκη Γεώργιο Παπαδάκη, Χημικό Μηχανικό Διευθυντή του ΦΟΔΣΑ Βορειας Πεδιάδος Α.Ε.
  • κ. Δασκαλάκη Παύλο πρώην διευθυντή ΚΠΕ Ιεράπετρας-Νεάπολης.
  • κ. Γεροντή Μανόλη, εκπρόσωπο της Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου.
  • κ. Λαζαράκη Μαρία, Περιβαλλοντολόγο Δήμου Αγίου Νικολάου.
  • κ Ντιάνα Ζερβάκη, εικαστικό – εκπαιδευτικό.

Η ημερίδα αποτελεί το αποκορύφωμα σειράς εκπαιδευτικών δράσεων που υλοποιούνται την τρέχουσα περίοδο στα δημοτικά σχολεία της περιοχής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση / εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα πρόληψης παραγωγής αποβλήτων, επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης &  κομποστοποίησης με σκοπό να διασφαλιστεί η ενεργή και υπεύθυνη συμμετοχή όλων στα προγράμματα που ήδη εφαρμόζονται αλλά και σε αυτά που πρόκειται να ξεκινήσουν.

Η παρουσία σας αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία της ημερίδας αλλά και ενθάρρυνση της προσπάθειας που όλοι μαζί οφείλουμε να κάνουμε ως κοινωνία που σέβεται τον τόπο της εφαρμόζοντας φιλοπεριβαλλοντικές συμπεριφορές. Η συμμετοχή όλων σε δράσεις με συμβολή στην αειφόρο διαχείριση των φυσικών πόρων και προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μία μακροπρόθεσμη επένδυση για την περιοχή μας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos