Πόσιμο νερό Δήμου Ιεράπετρας
η ανάλυση δείγματος από τους Καλογέρους

Στις 19 Φεβρουαρίου 2019, με επιστολή μου στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ιεράπετρας και του Αγίου Νικολάου, ενημέρωνα τους πολίτες για την άρνηση του Δήμου Ιεράπετρας να μου διαθέσει το Χημικό Μηχανικό του Δήμου για να πάρουμε μαζί με αυτόν λίγα δείγματα πόσιμου νερού από διάφορα σημεία του Δήμου.

Με την επιστολή μου ζήτησα από το τώρα Δήμαρχο κ. Καλαντζάκη Θεοδόσιο, να δώσει στη δημοσιότητα τις αναλύσεις  του πόσιμου νερού που έχει κάνει τα τελευταία 5 χρόνια που είναι Δήμαρχος. Έστω και τώρα παρακαλείται θερμά , για άλλη μια φορά να ενημερώσει τους πολίτες με όλες τις αναλύσεις πόσιμου νερού του Δήμου Ιεράπετρας, που έχει κάνει ο Δήμος τα 5 χρόνια που είναι Δήμαρχος.

Αυτές που προβλέπει η νομοθεσία.

Ο κ. Καλαντζάκης λέει συνεχώς στα ραδιόφωνα της Ιεράπετρας ότι οι αναλύσεις του πόσιμου νερού του Δήμου της Ιεράπετρας είναι καλές και είναι δημοσιευμένες στο διαδίκτυο. Στη σελίδα όμως του Δήμου αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δημοσιευμένη καμιά αναλυτική μικροβιολογική ανάλυση από τότε που ανέλαβε την εξουσία, καθώς και καμία αναφορά σε αναλύσεις πόσιμου νερού από 23-3-2018 .

Ο κόσμος περιμένει να δει τις 114 αναλύσεις πόσιμου νερού που κάνατε Κ. Δήμαρχε στις Τοπικές Κοινότητες το 2017, και άλλες τόσες που κάνατε στις Τοπικές Κοινότητες  το 2018.

Σας θυμίζω κ. Καλαντζάκη ότι στη προηγούμενη Δημοτική Αρχή απευθύνατε επιστολές για δημοσιοποίηση των αναλύσεων. Τώρα εσείς είστε ο Δήμαρχος.

Οι 3 ανοικτές επιστολές που σας έστειλα κ. Δήμαρχε τα τελευταία 2 χρόνια, για τη ποιότητα του πόσιμου νερού,  περιμένουν ακόμη απάντηση από εσάς, για να ενημερωθούν σωστά οι πολίτες.

Σε συνέχεια λοιπόν της από 19 Φεβρουαρίου επιστολής μου  δημοσιεύω σήμερα  τα αποτελέσματα  των δειγμάτων νερού που αναφέρω στην από 19-2-2019 επιστολή μου, που πήρα από διάφορα σημεία του Δήμου Ιεράπετρας , και αφορούν ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ :
  1. Οικισμός Καλογέρων , δείγμα από Εκκλησία , ECOLI  16, Εντερόκοκκοι 2. Προβλεπόμενα  όρια μηδέν.
  2. Οικισμός Ανατολής , δείγμα από παλαιό Δημοτικό, ECOLI  0, Εντερόκοκκοι 0. Προβλεπόμενα  μηδέν  . Άριστη ποιότητα πόσιμου νερού..
  3. Οικισμός Καλαμαύκας, δείγμα από βρύση Κεφαλοβρυσίου, ECOLI  8, Εντερόκοκκοι  4, Προβλεπόμενα όρια μηδέν.
  4. Οικισμός Παχείας  Άμμου, δείγμα από Δημοτικό Σχολείο,   ECOLI  O, Εντερόκοκκοι  0. Άριστη ποιότητα πόσιμου νερού.
  5. Οικισμός Φέρμα , δείγμα από Δημοτικό Σχολείο, ECOLI  4, Εντερόκοκκοι 0. Προβλεπόμενα όρια μηδέν.
  6. Οικισμός Αγίου Στεφάνου, δείγμα από Εκκλησία, ECOLI   0, Εντερόκοκκοι 4. Προβλεπόμενα όρια μηδέν.
  7. Οικισμός Κάτω Χωριού, δείγμα από Εκκλησία , ECOLI   0, Εντερόκοκκοι  0. Άριστη ποιότητα  πόσιμου νερού.
  8. Δημοτικό Διαμέρισμα Μακρύ Γιαλού, δείγμα από Γυμνάσια –Λύκεια Μακρύ Γιαλού, ECOLI 2, Εντερόκοκκοι 0. Προβλεπόμενα όρια μηδέν.

Συνημμένα σας διαβιβάζω  πληροφοριακά τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων μου .

Όλα τα παραπάνω είναι απλώς ενημερωτικές περιβαλλοντικές πληροφορίες, και οι πολίτες να απευθύνονται στο Δήμο της Ιεράπετρας, η’ προσωπικά στο κ. Δήμαρχο κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη που είναι πλήρως ενήμερος , ως επίσημος Φορέας παρακολούθησης της ποιότητας του πόσιμου νερού, για την επίσημη ενημέρωση .

Με  εκτίμηση

Μανώλης Λουτσέτης του Γεωργίου

Σμήναρχος Ε.Α Πολεμικής Αεροπορίας, Απόφοιτος Οικονομικών Επιστημών, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ιεράπετρας

Γρα Λυγιά Ιεράπετρας, 25-2-2019

άρθρο 24: (Προστασία του περιβάλλοντος)

**1. Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και δικαίωμα του καθενός.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos