καθημερινή εικόνα, σε γεωργικές περιοχές

Ένα γεωτρύπανο

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα αναστέλλεται η κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών για την εκτέλεση νέων έργων υδροληψίαςανόρυξη γεωτρήσεων σε περιοχές του νομού Λασιθίου.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση «Σύμφωνα με την πρόταση της Διεύθυνσης Υδάτων και την έκθεση κατάσταση των υπόγειων υδροφορέων Κρήτης, οι βροχοπτώσεις του περασμένου υδρολογικού έτους (2007-2008) αλλά και οι μέχρι σήμερα βροχοπτώσεις του τρέχοντος έτους είναι μειωμένες στην ανατολική Κρήτης. Οι μειωμένες βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με τις μεγάλες ποσότητες νερού που έχουν αντληθεί, κατά την καλοκαιρινή περίοδο από το υπόγειο υδατικό δυναμικό, έχει επιφέρει μεγάλες πιέσεις στους υδροφορείς (πτώση της στάθμης των υδάτων και την εξάντληση σημαντικού μέρους από τα ρυθμιστικά αποθέματά των).

Λόγω των πιέσεων αυτών, των πολλών αδειών που έχουν χορηγηθεί και του μεγάλου αριθμού των σχετικών αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στην Δ/νση Υδάτων σε σχέση με τα δεδομένα της περιοχής Ιεράπετρας, της Σητείας και του Αγ. Νικολάου αναστέλλεται από σήμερα προσωρινά η κατάθεση αιτήσεων για ανόρυξη νέων γεωτρήσεων στις παρακάτω περιοχές: (1) σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα (Δ.Δ.) του δήμου της Ιεράπετρας, (2) στο Δ.Δ. Αγ. Νικολάου του Δήμου Αγ. Νικολάου και (3) στο Δ.Δ. Σκοπής του δήμου Σητείας, με εξαίρεση τις δημοτικές γεωτρήσεις.
Με νεότερο έγγραφο μας θα σας ενημερώσουμε για την εκ νέου δυνατότητας υποβολής αιτήσεων για ανόρυξη νέων γεωτρήσεων
».
Print Friendly, PDF & Email

Από manos