Γιώργος Χατζκης Ο Δήμαρχος Μακρύ Γιαλού κ. Γιώργος Χατζάκης και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγείλει για τις επόμενες ημέρες έπετα από τη διαβεβαίωση του Υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και τις επαφές που είχαν με στελέχη της ΔΕΗ, αφού όλοι δήλωσαν την καλή τους διάθεση και υποσχέθηκαν την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή.
 
Ανακοίνωση Δημάρχου Μακρύ Γιαλού
 
«Ύστερα από τις επαφές του Δημάρχου με υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ με τη βοήθεια των τπικών φορέων των βουλευτών και πολιτευτών του νομού αποσπάσαμε την υπόσχεση για λύση του προβλήματος των διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή του Δήμου μας.
 
Με την έκδοση του από 9/8/2006 Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Ανάπτυης και τη δέσμευση του ίδιου του Υπουργού κ. Δημήτρη Σιούφα και του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ κ. Δημήτρη Μανιατάκη για την αποστολή υψηλόβαθμου κλιμακίου μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου πιστεύουμε ότι υπάρχει διάθεση για οριστική λύση του ζωτικού αυτού προβλήματος.
 
Κατόπιν τούτου αναστέλλουμε κάθε είδους κινητοποίηση μέχρι νεοτέρας».
 
Δήμαρχος
Γιώργος Χατζάκης
 
Κουτσουράς 10/8/2006
 
Δελτίο τύπου υπουργείου
 
Αθήνα 9 Αυγούστου 2006
 
Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας στη συνέχεια των επαφών και συνεννοήσεων που είχε με τους πολιτικούς του νομού Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη (Βουλευτή) κ. Μιχάλη Καρχιμάκη (Βουλευτή) κ. Γιάννη Πευκιανάκη(Πολιτευτή) κ. Νίκο Καστρινάκη (Πρόεδρο ΤΕΔΚ) και κ. Νίκο Τζανόπουλο (Πρόεδρο Επιμελητηρίου), έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Σε συνεργασία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Δημήτρη Μανιατάκη, έχει ήδη ληφθεί μέριμνα σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τη ΔΕΗ για τη βελτίωση της αξιοπιστίας της ηλεκτροδότησης της ευρύτερης περιοχής του Μακρύ Γιαλού του νομού Λασιθίου.
 
Συγκεκριμένα, εκτός από το έργο ανάπτυξης νέου παραγωγικού δυναμικού 93MW στον ΑΗΣ Αθερινόλακκου, οι εργασίες του οποίου προχωρούν με ταχύς ρυθμούς, έχει γίνει μέριμνα, ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ να ποβούν στο αμέσως επόμενο διάστημα σε ολοκληρωμένη μελέτη του συστήματος Παραγωγής. Μεταφοράς και Διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας της περιοχής.
 
Σε αυτή περιλαμβάνεται η μελέτη δημιουργίας Υποσταθμού Υψηλής προς Μέση Τάση στη περιοχή του Αθερινόλακκου και η αναβάθμιση υπαρχόντων Υποσταθμών Υψηλής προς Μέση Τάση η επανεξέταση των στοιχείων των δικτύων (π.χ. αριθμός και επάρκεια γραμμών, μελέτη αντικατάστασης μονωτήρων με άλλους νέας τεχνολογίας, όπου κριθεί απαραίτητο κ.λ.π.) ώστε να διασφαλιστεί σε όνιμη βάση η επάρκεια στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και η βέλτιστη λειτουργία των δικτύων Μεταφοράς και Διανομής της, με στόχο την ελαχιστοποίηση των διακοπών ηλεκτροδότησης και την αξιόπιστη και ποιοτική παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.
 
Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να συντονιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο οι μελέτες όσο και οι εργασίες που απαιτούνται για την ταχύτερη δυνατή εξέλιξη των ήδη δρομολογηθέντων έργων, αλλά και προκειμένου να εξεταστεί η ανάγκη υλοποίησης και άλλων έργν που ενδέχεται να κριθούν ως απαραίτητα προγραμματίζεται περί τα τέλη Σεπτεμβρίου η επίσκεψη υψηλόβαθμου κλιμακίου της ΔΕΗ προκειμένου να έρθει σε επαφή με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, για την καλύτερη συνεργασία και το συντονισμό τους.
 
Οι αναγκαίες μελέτες και εργασίες που εντάσσονται στον άμεσο προγραμματισμό της ΔΕΗ, θα ανακοινωθούν στους φορείς και θα υλοποιηθεί με πλήρη συνέπεια και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.
 
Επίσης ενημερώνω ότι το πόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της προκήρυξης για προσλήψεις από τη ΔΕΗ 50 υπαλλήλων στον ΑΗΣ Αθερινόλακκου και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η νέα προκήρυξη με την οποία θα προσληφθούν στις υπηρεσίες της ΔΕΗ στο νομό Λασιθίου άλλοι 38 υπάλληλοι σρ διάφορες θέσεις της επιχείρησης».
 
 
Ανακοίνωση Εμπορικού Επιμελητηρίου

«Στις 9 Αυγούστου 2006 ο Υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρεται στο πρόβλημα ηλεκτροδότησης της ευρύτερης περιοχής του Μακρύ Γιαλού και στο ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες τόσο από μεριάς του Υπουργείου Ανάπτυξης όσο και από πλευράς της ΔΕΗ προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα το ταχύτερο δυνατόν.

Είχε προηγθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού κ. Σιούφα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Τζανόπουλο ο οποίος τον ενημέρωσε για τα προβλήματα και τα παράπονα των μελών του Επιμελητηρίου που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε ακόμα στο Υπουργό ότι τέτοιου είδους προβλήματα έχουν σοβαρότατες επιπτώσεις σε μια περιοχή που εξαρτάται από τον τουρισμό σε πολύ μεγάλο βαθμό».

Print Friendly, PDF & Email

Από manos