το πρώτο Γυμνάσιο Ιεράπετρας
το πρώτο Γυμνάσιο Ιεράπετρας

Ο Βουλευτής Λασιθίου Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης καταθέτει αναφορά τις επιστολές του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας και του Δημάρχου Ιεράπετρας σύμφωνα με τις οποίες κατά τη γενική συνέλευση των μελών οι γονείς ενημερώθηκαν από τον Γυμνασιάρχη για την κατάσταση της κτιριακής υποδομής του σχολείου. «Αποφασίστηκε ομόφωνα και αιτούνται τα παρακάτω: 1. Μετεγκατάσταση του 1ου Γυμνασίου σε κατάλληλο χώρο που να καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του κτιρίου. 2. Πρωινή λειτουργία του Γυμνασίου με το υπάρχον διδακτικό και μαθητικό δυναμικό.» Ζητούν το αυτονόητο, ένα σύγχρονο σχολείο και ζητούν επίσης να δοθεί η κατάλληλη λύση.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας επισημαίνει ότι «Τoκτίριο άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα στην οροφή του από το 2000 -2001 και το 2004 κατασκευάστηκε μόνωση σε όλη την ταράτσα του κτιρίου. Με την πάροδο του χρόνου η μόνωση έχει φθαρεί και από τον χειμώνα του 2011 και κάθε χειμώνα το νερό της βροχής εισέρχεται σε ορισμένες αίθουσες διδασκαλίας. Αποτέλεσμα να έχουμε φουσκώματα στους σοβάδες και διάβρωση του σιδηρού οπλισμού. Την 14-2-2014 σε ώρα μαθήματος έπεσε σε μία αίθουσα διδασκαλίας ένα μεγάλο τμήμα του σοβά της οροφής και ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα σε μαθητές και καθηγητές. Επίσης την 9-5-2014 σε άλλη αίθουσα που μέχρι σήμερα δεν παρουσίαζε πρόβλημα, έπεσε ένα κομμάτι σοβά από το παράθυρο σε θρανίο των μαθητών». Δηλώνει επίσης ότι «Ήδη έχουμε προχωρήσει σε εργασίες για την εξέταση της κατάστασης του διδακτηρίου. Χτυπήθηκαν σε όλες της αίθουσες διδασκαλίας οι σοβάδες της οροφής ώστε να μην κινδυνεύουν να πέσουν στα κεφάλια των μαθητών και αποκαλύφθηκαν πολλά προβληματικά σημεία (επισυνάπτεται φωτογραφία). Είναι άμεση ανάγκη για μια σοβαρή επέμβαση συντήρησης- επισκευής του διδακτηρίου, το ύψος της οποίας εκτιμούμε ότι υπερβαίνει τις 250.000 €, ώστε:

  • Να αποξηλωθεί η παλιά και να κατασκευαστεί νέα μόνωση σε όλο το κτίριο.
  • Να συντηρηθεί ο σιδηρούς οπλισμός και να αποκατασταθούν οι σοβάδες στα σημεία που έχουν αποκαλυφθεί ζημιές.
  • Να επιλυθούν τυχόν προβλήματα στατικής επάρκειας και ασφάλειας του κτιρίου.
  • Να αποκατασταθούν οι χρωματισμοί.

Ζητά «Λόγω της ευαισθησίας όλων στα θέματα εκπαίδευσης, παρακαλούμε το ταχύτερο δυνατόν να διαθέσετε στο Δήμο μας την πίστωση αυτή για την άμεση εκτέλεση του έργου.»

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos