Ανεμογεννήτριες πάνω στα αρχαία
ο χώρος οπου έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες τοποθέτησης

Με τις ανεμογεννήτριες που σχεδιάζεται να τοποθετηθούν απέναντι από το Κάτω Χωριό, ασχολείται με δημοσίευμα της η Εφημερίδα των Συντακτών. Ο Μάριος Διονέλλης στο άρθρο του:

Για σοβαρές παρατυπίες που θα έπρεπε να έχουν προκαλέσει και την παρέμβαση του εισαγγελέα μιλούν οι κάτοικοι της Ιεράπετρας σχετικά με τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε περιοχή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, κοντά στο χωριό Επισκοπή. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ευθέως την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου ότι κάνει τα στραβά μάτια ευνοώντας τον επενδυτή.

Οι τέσσερις ανεμογεννήτριες της κοινοπραξίας «Κ.Ι. Σαραντόπουλος Α.Ε. – Α. Ανατολιωτάκης ΑΒΕΕ», ύψους 90 μέτρων, προβλέπεται να εγκατασταθούν σε έναν λόφο με πανοραμική θέα στην ευρύτερη περιοχή του «Ισθμού Ιεράπετρας».

Ο Ισθμός είναι το πιο στενό σημείο της Κρήτης με θέα τόσο στο Κρητικό όσο και στο Λυβικό Πέλαγος, σε μια περιοχή που, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, βρίθει αρχαιολογικών ευρημάτων και εμφανίζει σημάδια αδιάκοπης κατοίκησης από τη νεολιθική περίοδο μέχρι σήμερα.

Διαβάστε όλο το άρθρο:

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos