Ελαιόλαδο, γεύση ζωήςΑνοιχτή παραμένει η έκθεση Πολιτισμού και Προϊόντων ελιάς που φιλοξενείται σε μια από τις μεγάλες αίθουσες του Παλιού Γυμνασίου Νεάπολης.
Την έκθεση μπορούν να επισκεφθούν όσα σχολεία ή φορείς το επιθυμούν, πρόσφατα την επισκέφτηκε η περιβαλλοντική ομάδα της πρώτης τάξης του Γενικού Λυκείου της πόλης όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Ιστορία του Κρητικού ελαιόλαδου, τον πολιτισμό του και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα.

Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη έκθεση είναι μια παραγωγή του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης. περιλαμβάνει εικονογραφημένο, έντυπο και ηλεκτρονικό ενημερωτικό υλικό για την Ελιά και το Λάδι στην Κρήτη αλλά και τυποποιημένα ελαιόλαδα διαφόρων Οργανώσεων και Επιχειρήσεων της Κρήτης.

Η Έκθεση Πολιτισμού περιλαμβάνει:
Την έκθεση 50 εικονογραφημένων πινακίδων (Posters) σε τρεις γλώσσες που αναφέρονται στην ιστορική, εξέλιξη της Ελιάς και του Ελαιόλαδου στην Κρήτη, στην πολιτιστική και υγιεινή αξία του Κρητικού Ελαιόλαδου και στα Μνημειακά ελαιόδεντρα της Ελλάδας και της Κρήτης.
Έκθεση του Δικτύου Αποκλειστικής Χρήσης Ελαιολάδου ΔΕΠΕΚ «ΕλαιοΓευσίες».
Έκθεση απολιθωμάτων φύλλων ελιάς ηλικίας 50 χιλιάδων ετών, έκθεση δημιουργημάτων από ξύλο ελιάς-
Έκθεση Βιβλίων για την Ελιά και Λάδι μια προβολή ταινίας με τίτλο « Κρητικό Ελαιόλαδο- Το Μυστικό της Μακροζωίας η οποία προβάλλεται σε τρεις γλώσσες στον χώρο της Έκθεσης,
Φυλλάδια και αλλά έντυπα σε 6 γλώσσες για το Ελαιόλαδο και την Κρητική διατροφή κ.α.

Παράλληλα η Έκθεση Προϊόντων περιλαμβάνει συσκευασίες ελαιολάδου και έντυπα Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Κρήτης στην οποία μετέχουν: η ΕΑΣ Σητείας, η ΕΑΣ Ηρακλείου, ο Συν/μος Πλατάνου Κισσάμου, ο Συν/σμος Κριτσάς Μεραμπέλου, οι ιδιωτικές Επιχειρήσεις Κρητική Γη, (Μ. Αναγνωστακης- Χανιά) Κολυμπάρι ΑΕ (Γ. Μιχελάκης- Κολυμπάρι) ), Άγριον Γη (Καλλιούρης Στελ.- Άδελε) και Βάπτισμα ( Βολτυράκης- Αλφά) καθώς και το Δίκτυο Ταβερνών αποκλειστικής χρήσης ελαιολάδου «ΕλαιοΓευσίες» κ.α

Η επίσκεψη στην συγκεκριμένη έκθεση είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για όλα τα σχολεία αλλά και τους φορείς να δουν από κοντά όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την πορεία του ευλογημένου αυτού καρπού σε πολλές φάσεις της χρήσης του και της πολιτιστικής του συμμετοχής πίσω στο χρόνο αλλά και στο σήμερα.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να επισκεφθούν την έκθεση πρέπει να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα του ΚΠΕ Νεάπολης 2841032728.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos