Κακή εντύπωση έχει προκαλέσει στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου, ο τρόπος ελέγχου κλιμακίου του Σ.Δ.Ο.Ε. τις τελευταίες μέρες.
Πιο συγκεκριμένα, κλιμάκιο του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής βρίσκεται από την Παρασκευή, στη περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου και ελέγχει επιχειρήσεις με τρόπο τουλάχιστον ανάρμοστο, αλλά και σε κάποιες των περιπτώσεων να αναρωτούνται, ελεγχόμενοι αλλά και λογιστές, εάν το συνεργείο ξέρει τι κάνει.
Έτσι τη Δευτέρα (18/4), μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου, επισκέφτηκαν τον Διευθυντή της Δ.Ο.Υ. Αγίου Νικολάου και διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον τρόπο ελέγχου.
Επίσης από τον Σύλλογο Οικονομολόγων Λασιθίου, επιδόθηκε και σχετιό έγγραφο διαμαρτυρίας, το οποίο απευθύνεται στον Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας την παρέμβαση του.
Στο έγγραφο αναφέρεται:

Κύριε Υπουργέ,

Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για την περιστολή της φοροδιαφυγής και είμαστε ο κλάδος που χρόνια προσπαθεί γι αυτό.

Όμως αυτό έχει μεγάλη απόσταση από τη προκλητική συμπεριφορά των ελεγκτικών οργάνων του Σ.Δ.Ο.Ε.Ε. (Σ.Δ.Ο.Ε.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ) που κυριολεκτικά επέδραμαν στην περιοχή της Κρήτης και στην περιοχή του Αγίου Νικολάου,

Η αίσθηση από τους ελέγχους είναι πως απλώς ήθελαν να καταλογίσουν παραβάσεις με κάθε τρόπο. Αγνοούσαν τις διατάξεις της νομοθεσίας, ζητούσαν παράλογα πράγματα, πίεζαν. Χαρακτηριστικά αναφέρονται:

  • Ζητούσαν επίμονα βιβλίο παγίων θεωρημένο αγνοώντας τις διατάξεις του
    νόμου.
  • Ζητούσαν βιβλίο απογραφών σε επιχειρήσεις που δεν έχουν υποχρέωση,
  • Δεν γνώριζαν πως λειτουργούν οι αποσβέσεις με αποτέλεσμα να υπάρχουν προστριβές με συναδέλφους λογιστές,
  • Πήγαν σε ξενοδοχεία που μόλις είχαν ανοίξει ζητώντας παράλογα πράγματα,
  • Καταλόγισαν δεκάδες παραβάσεις για μη επίδειξη βιβλίων σε απίθανες ώρες, π.χ. 11:00μμ., σε επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Γ’ κατηγορίας απαιτώντας επιτακτικά τη παρουσία λογιστή που σημειωτέον είναι και εξωτερικός συνεργάτης.

Θεωρούμε αυτονόητο πως τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν με τις διακηρύξεις σας, δεν οδηγούν πουθενά, θα προκαλέσουν ανεξέλεκτες αντιδράσεις από τους φορολογούμενους.

Ως κλάδος θεωρούμε επίσης αδιανόητο να καλούμαστε για έλεγχο ή επίδειξη βιβλίων σε ώρες εκτός λειτουργίας των γραφείων μας και φυσικά ζητούμε τη διαγραφή των παραβάσεων για μη επίδειξη βιβλίων .

Print Friendly, PDF & Email

Από manos