ΜητσοτάκηςΙδιαίτερα ενοχλημένοι είναι οι φορείς της Ανατολικής Κρήτης από τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού και επιτίμου προέδρου της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο οποίος κατά διάρκεια επίσκεψης του για τον εορτασμό της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα είπε ότι «το Εφετείο Κρήτης είναι ενιαίο, πρέπει να έχει μια έδρα και αυτή να είναι στα Χανιά, όπως είναι σήμερα, θα παραμείνει ενιαίο στα Χανιά»

Αμέσως οι δηλώσεις ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων. Όλοι οι φορείς του νομού Ηρακλείου καθώς και ο δικηγορικός σύλλογος καταδίκασαν τις δηλώσεις τονίζοντας πως «λόγο έχει μόνο η Κυβέρνηση».

Ο νομάρχης Ηρακλείου, τις χαρακτήρισε απαράδεκτες, ο δήμαρχος έκανε λόγο για αδικία που δεν την αντέχει ούτε ο Θεός, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου ζητεί να μάθει τελικά ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο και ο βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης μίλησε για εμμονές του κυρίου Μητσοτάκη.

Οι βουλευτές Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ και ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Μπαντουβάς αντέδρασαν επίσης έντονα, μιλώντας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Ηρακλείου.

 «Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την δημιουργία του Εφετείου», επανέλαβε χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακείου, εκφράζοντας και την θέση των φορέων του νομού.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos