Αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο Λασίθι
από τη συνεδρίαση

Το σχεδιασμό και τις δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των κινδύνων από δασικές πυρκαγιές στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου κατά τη θερινή περίοδο, αποφάσισε σήμερα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Λασιθίου.

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης ενώ παρούσα ήταν Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης καταγράφηκαν οι ενέργειες και η ετοιμότητα κάθε Υπηρεσίας και Φορέα που μετέχει στην πολιτική προστασία καθώς και το συνολικό σχέδιο διαχείρισης για κάθε περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας με δεδομένη την μεγάλη έκταση αλλά και τα πολλά σημεία φυσικού, πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος. (Σπιναλόγκα, Χρυσή, Βάι, Σελάκανο, Οροπέδιο Λασιθίου κ.α.).

«Συζητήσαμε για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των φορέων του Λασιθίου σε δράσεις πολιτικής προστασίας με στόχο την αντιμετώπιση των κινδύνων από πυρκαγιές ενόψει της θερινής περιόδου», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, υπογραμμίζοντας πως στόχος είναι να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός «για να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά όπως έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα σε επίπεδο πρόληψης και ετοιμότητας στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου».

Για την αποτελεσματική συνεργασία που έχει διαμορφωθεί έκανε λόγο ο κ. Γουλιδάκης, σημειώνοντας πως παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες των προηγούμενων ετών, «η συνεργασία έδειξε πως η συνεννόηση στην πολιτική προστασία στο Λασίθι είναι σε άριστα επίπεδα. Θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση επιδιώκοντας την μέγιστη αποτελεσματικότητα», τόνισε.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, των Στρατιωτικών Μονάδων του Λασιθίου, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου καθώς και της Διεύθυνσης Δασών, της Δημόσιας Υγείας και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας καθώς και των Δήμων του Λασιθίου, Σαμαρείτες των Τοπικών Τμημάτων Ερυθρού Σταυρού, η Ομάδα Διάσωσης Κρήτης και εθελοντικές ομάδες που λαμβάνουν μέρος στις δράσεις πρόληψης των πυρκαγιών.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos