Γιώργος ΧατζάκηςΟ δήμαρχος Μακρύ Γιαλού κ. Γιώργος Χατζάκης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΔΥΠΕ Κρήτης κ. Καλατζάκη επανέρχεται στο πρόβλημα της έλλειψης των υποδομών υγείας του δήμου. Ο δήμαρχος θεωρεί ότι αδικαιολόγητα μέχρι σήμερα έχει καθυστερήσει η κατασκευή και η λειτουργία του κέντρου υγείας στην περιοχή. Επισημαίνει δε, ότι έχουν απομείνει δύο χρόνια ακριβώς για να εκπληρώσουν τη δωρεά και όμως ακόμα τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη.
Αναλυτικά η επιστολή
 
«Κύριε Καλαντζάκη επανέρχομαι στο γνωστό θέμα της έλλειψης στοιχειωδών υποδομών υγείας στο δήμο μας. Δεν θέλω να αναφερθώ ξανά στους λόγους που είναι απαραίτητη η λειτουργία του κέντρου υγείας στην περιοχή, είναι γνωστοί όπως και η παρουσία ασθενοφόρου στον δήμο μας.
 
Πιστεύω αδικαιολόγητ μέχρι σήμερα και με κίνδυνο απώλειας του ακινήτου σύμφωνα με τους όρους της διαθήκης έχει καθυστερήσει η κατασκευή και λειτουργία του κέντρου υγείας στην περιοχή μας. Μας έχουν απομείνει δύο χρόνια ακριβώς από τον χρόνο που αναφέρεται ο δωρητής μας.
 
Αντιλαμβάνομαι το πρόβλημα που καλείστε να αντιμετωπίσετε για την λειτουργία του κέντρου υγείας, όμως προκειμένου να μην γίνει τίποτα και τότε θα λογοδοτήσουμε όλοι και πολύ περισσότερο οι υπεύθυνες υπηρεσίες και τα αρμόδια υπουργία. Σας παρακαλ προχωρήσετε στην υλοποίηση απόφασης της προηγουμένης διοίκησης του ΠΕΣΥΠ Κρήτης που προβλέπει πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο με 24ωρη ετοιμότητα, στην συνέχεια με κατάλληλους χειρισμούς δύναται να μετατραπεί σε Κ, Υγείας.
 
Εμείς συμφωνούμε με την λειτουργία Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου, παρά και να χαθεί και το ακίνητο. Ένα Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο λειτουργώντας το σωστά προσφέρει υπηρεσίες ανάλογες του Κ. Υγείας.
 
Επίσης με έκπληξη διαβάσαμε και ακούσαμε από τα μέσα ενημέρωσης την δημιουργία δύο σταθμών ΕΚΑΒ στο Νομό μας, στη Σητεία και Ιεράπετρα. Μετά λύπης μας βλέπουμε όη έγινε αυτό που φοβόμασταν σαν δήμος Μακρύ Γιαλού. Για άλλη μια φορά ο δήμος μας είναι έξω από τον σχεδιασμό του Υπουργείο, Το θεωρούν κάποιοι επιτυχία;
 
Επιτυχία για μένα δεν είναι να ενισχύουμε περισσότερο τις περιοχές που ήδη καλύπτονται, επιτυχία είναι να καλυφθούν και οι περιοχές που είναι παντελώς ξεχασμένες. Σας έχουμε ενημερώσει γι τα περιστατικά που σε καθημερινή βάση αντιμετωπίζουμε. Προσωπικά έχω πολλές φορές καλέσει ασθενοφόρο από Ιεράπετρα και από Σητεία και δεν υπάρχει και στην συνέχεια μεταφέρουμε τους ασθενείς ή τραυματίες με τα αυτοκίνητα μας.
 
Πριν πέντε μέρες είχαμε κι άλλο θύμα, λόγω καθυστέρησης άφιξης ασθενοφόρου έχασε τη ζωή του συνδημότης μας από καρδιακό επεισόδιο. Για τους παραπάνω λόγους σας παρακαλώ όπως προβλέψετε και μεριμνήσετε την κάλυψη και του Μακρύ Γιαλού μέσα από το νέο σας σχεδιασμό. Ασθενοφρο θέλουμε δεν απαιτούμε αποκλειστικά και μόνο σταθμό.
 
Την εξυπηρέτηση της περιοχής επιδιώκουμε, Πιστεύω ότι όλοι οι πολίτες έχουν τα ίδια δικαιώματα. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».
 
Δήμαρχος Μακρύ Γιαλού
 
Γιώργος Χατζάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos