ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης
ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης

Δεν δεχόμαστε εκπτώσεις για τις δομές του Δήμου μας και δεν καλυπτόμαστε από την απλή παράθεση θέσεων και αριθμών. Απαιτούμε ουσιαστικές κινήσεις και άμεσες λύσεις απαντά ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στην τοποθέτηση της 7ης ΥΠΕ για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

«Η επιγραμματική απάντηση από την ΥΠΕ Κρήτης για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας μαρτυρά την έλλειψη διάθεσης ουσιαστικού διαλόγου για τα πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν το Νοσοκομείο Ιεράπετρας και επηρεάζουν την καθημερινότητα του πολίτη της ευρύτερης περιοχής.

Η τοποθέτηση της 7ης ΥΠΕ ότι στον  νομό υπάρχουν περισσότερες Υγειονομικές Μονάδες αφήνει να διαφανεί η πεποίθηση και παράλληλα η βαθύτερη πρόθεση της διοίκησης για στοχευμένη αποδυνάμωση υγειονομικών μονάδων στο Λασίθι, και συγκεκριμένα στην Ιεράπετρα, με αφορμή την ύπαρξη περισσότερων της μίας υγειονομικών μονάδων.

Αλήθεια, ελήφθησαν  ποτέ υπόψη για την κατάρτιση του χάρτη υγείας στην Κρήτη τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά του νομού Λασιθίου και οι ιδιαιτερότητες στην οικιστική  ανάπτυξή του συγκριτικά με τους άλλους νομούς της Κρήτης;

Με δεδομένες τις ιδιαιτερότητες, την ύπαρξη τριών αστικών κέντρων και το μεγάλο κενό που η αδράνεια των υπευθύνων τόσα χρόνια προκάλεσε, όσον αφορά τη δημιουργία μιας σύγχρονης πανλασιθιώτικης υγειονομικής μονάδας με δυναμική ικανή να καλύπτει τις ανάγκες στο σύνολο του νομού, η οποιαδήποτε αποδυνάμωση των υπαρχουσών σήμερα μονάδων αποτελεί ισχυρό πλήγμα για το Λασίθι και για κάθε πόλη του.

Όπως απέδειξε και ο περασμένος χειμώνας με τα αυξημένα περιστατικά γρίπης, καμία νοσοκομειακή μονάδα του Λασιθίου δεν είναι ικανή από μόνη της να καλύπτει τις ανάγκες στο σύνολο του νομού, γεγονός που σημαίνει ότι η ισόρροπη ενίσχυση, η στελέχωση και η διατήρηση των υπαρχουσών μονάδων αποτελεί την απαιτούμενη βασική προϋπόθεση για την προάσπιση της υγείας των πολιτών του νομού.

Η επιδεικτική παράθεση αριθμών και θέσεων επι χάρτου δεν αποτελεί απάντηση για τον πολίτη της Ιεράπετρας, μετά τους χρόνιους αγώνες και την διαρκή προσπάθεια που έχει καταβάλει για τη διατήρηση του Νοσοκομείου του.

Η Ιεράπετρα θα συνεχίσει δυναμικά να αγωνίζεται όχι για να λαμβάνει τυποποιημένες απαντήσεις με νούμερα και αριθμούς, αλλά για να διεκδικεί ουσιαστικές και ορατές λύσεις!

Ο πολίτης της Ιεράπετρας, ο άνθρωπος που καθημερινά μοχθεί για να παράγει δεν θα αποτελέσει σε καμία περίπτωση έρμαιο στα χέρια καμίας διοίκησης, καμίας Κυβέρνησης και κανενός αιρετού!

Είναι ο άνθρωπος που οφείλει να απολαμβάνει τα κεκτημένα δημόσια αγαθά, που υποχρεούμαστε να διαφυλάττουμε και να του προσφέρουμε!

Είναι υποχρέωση της 7ης ΥΠΕ να εξασφαλίσει την πλήρη στελέχωση της Υγειονομικής Μονάδας που λέγεται Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες της Νοτιοανατολικής Κρήτης και εξήντα περίπου χιλιάδων πολιτών!

Δεν δεχόμαστε εκπτώσεις για τις δομές του Δήμου μας και δεν καλυπτόμαστε από την απλή παράθεση θέσεων και αριθμών.

Απαιτούμε ουσιαστικές κινήσεις και άμεσες λύσεις!

Η κοροϊδία τόσων ετών  πρέπει επιτέλους να σταματήσει!

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Θεοδόσιος Καλαντζάκης»

Διαβάστε σχετικά:

Υ.ΠΕ. για το νοσοκομείο Ιεράπετρας

 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos