Καλαντζάκης – Ηγουμενίδης Kalantzak_Hgoumenκύριε Ηγουμενίδη

Τα όσα αναφέρετε στην υπ’ αριθμ. 7954 /17.6.2015  επιστολή σας δυστυχώς δεν ανταποκρίνονται με όλα όσα κατά την επίσκεψή μας στη ΔΥΠΕ δεσμευτήκατε

αναφορικά με τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Ιεράπετρας.

Όλα όσα ισχυρίζεστε δεν αποτελούν πράξεις στήριξης του νοσοκομείου μας, αλλά μόνο άκαρπες ενέργειες που κάνουν την υπάρχουσα κατάσταση συνεχώς να επιδεινώνεται.

Σας υπενθυμίζω ότι από τη θέση που είσαστε και εσείς σήμερα αλλά και όλοι οι προκάτοχοί σας στο παρελθόν οφείλετε να προγραμματίζετε, να συντονίζετε, να εποπτεύετε και να ελέγχετε τη λειτουργία όλων των φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας στο νησί μας και να εργάζεστε πάντα,  για να γίνει αυτή πληρέστερη και αποδοτικότερη.

Κατά συνέπεια, εσείς είστε αυτός που θα πρέπει να βρείτε τον τρόπο για να καλυφθούν τα κενά στις νοσοκομειακές μονάδες και όχι οι Δήμαρχοι του νομού Λασιθίου στους οποίους και επιρρίπτετε την ευθύνη.

Δική σας αρμοδιότητα είναι να διεκδικήσετε και να υποστηρίξετε τις μετακινήσεις ιατρών στα Νοσοκομεία προκειμένου αυτά να λειτουργούν με ασφάλεια, επιτελώντας τον σκοπό και τον προορισμό τους και εσείς είστε αυτός που πρώτος από όλους θα πρέπει να προβληματίζεστε καθημερινά και να βρίσκετε λύσεις για τα σημαντικά προβλήματα που κάθε νοσοκομειακή μονάδα αντιμετωπίζει.

Για άλλη μια φορά όλοι εμείς, οι φορείς και οι πολίτες της Ιεράπετρας εκθέσαμε  στην ΔΥΠΕ Κρήτης στις 10 Ιουνίου, σε συνέχεια της μεγάλης κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στην Ιεράπετρα, τα σοβαρότατα προβλήματα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και πήραμε από εσάς  διαβεβαιώσεις σας για την επίλυσή τους.

Για άλλη μια φορά όμως παρόλες τις δεσμεύσεις σας  δυστυχώς εισπράττουμε την αδυναμία σας και την έλλειψη διάθεσης για υποστήριξη του νοσοκομείου της πόλης μας και γενικότερα των νοσοκομείων του νομού μας.

Αυτό που από τη μεριά μας σας υπενθυμίζουμε είναι ότι τα όσα αναγράφονται στη σχετική επιστολή δεν σας απαλλάσσουν  από τις ευθύνες σας και δεν κατευνάζουν τις ανησυχίες μας.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να απαιτούμε με κάθε τρόπο για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας και θα συνεχίσουμε να σας καθιστούμε καθ’ ύλην υπεύθυνο για τη λειτουργία του.

Η υγεία δεν είναι προνόμιο αλλά δικαίωμα που από τη θέση σας οφείλετε σε κάθε περίπτωση να προασπίζετε !

 

 Με εκτίμηση

                                                               Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

                                                               Θεοδόσιος Καλαντζάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos