Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με ΑναπηρίαΗ απασχόληση και η Κοινωνική Προστασία ήταν τα δύο θέματα που απασχόλησαν τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων μ Αναπηρία, κ. Γιάννη Βαρδακαστάνη και το Γενικό Διευθυντή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Nicolaus van der Pas.
 
Οι δύο άντρες, που συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες την Τρίη (28.3), έθεσαν επί τάπητος θέματα για τα ΑμΕΑ στους τομείς της απασχόλησης και της κοινωνικής προστασίας, με επίκεντρο την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 78/2000 για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση και την εργασία, ενώ εξετάσθηκε εκτενώς και το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας νέας Ειδικής Οδηγίας για την Αναπηρία.
 
Επιπλέον συζήτησαν για τη Διεθνή Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, όσο και για τη Διυπουργική Συνδιάσκεψη για τα θέματα των Ατόμων με Αναπηρία που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Γερμανικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2007.
 
«Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη εύρεσης και εφαρμογής πρακτικών και αποτελεσματικών μέτρων, ώστε να δοθεί τέλος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ¶τομα με Αναπηρία στους τομείς της απασχόλησης και της εργασίας, τομείς βαρύνουσας σημασίας για τη διασφάλιση τη ομαλής τους ένταξης. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι τα ¶τομα με Αναπηρία αποτελούν ζωτικό κομμάτι του πληθυσμού και έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να απολαμβάνουν ίση μεταχείριση με τους υπόλοιπους συμπολίτες τους σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δράσης» ανέφερε ο κ. Βαρδακαστάνης.
 
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos