Κωστής Λαγουδάκης

Δήμαρχος Μαλίων

Απίστευτες προεκτάσεις έχει πάρει το κύμα ανώνυμων απειλών κατά του Δημάρχου Μαλίων Κωνσταντίνου Λαγουδάκη, μετά τη προσπάθεια του τελευταίου και της δημοτικής αρχής, να φέρει τη τάξη στο Δήμο. Ο Δήμαρχος τελευταία δέχεται απίστευτα απειλητικά μυνήματα μέσω κινητών τηλεφώνων, όπου απειλείται ακόμα και η ίδια του η ζωή.
Μετά από αυτά, με επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα, απευθυνόμενος προς τους κατοίκους του Δήμου Μαλίων, ζητά την υπεράσπιση των κατακτήσεων όλων.

Όλη η επιστολή του Δημάρχου:

Δημότισσες- Δημότες,

Με την ανοιχτή επιστολή που σας απευθύνουμε, καταγγέλλουμε τις κατ’ εξακολούθηση πράξεις εκβιασμού και απειλής στο πρόσωπο του Δημάρχου, με σκοπό την τρομοκράτηση του και την βίαιη αποτροπή του από την άσκηση των καθηκόντων του.
Σκοτεινοί και επικίνδυνοι κύκλοι απέστειλαν έγγραφα μηνύματα κινητής τηλεφωνίας με το ακόλουθο περιεχόμενο:

«Π……νας γιε να δεις όσο ωραία κλείνεις τα μαγαζιά πόσο ωραία θα κλείσει και η ταφόπλακα σου. Μια σφαίρα είσαι ρε π……νας γιε να τη περιμένεις ρε και συ και κάποιο μέλος της οικογένειας σου σύντομα, Κομπλεξικέ»

«Π……παιδο παραιτήσου η σφαίρα σε περιμένει εύκολος στόχος είσαι κομπλεξικέ μη παίζεις μαζί μας».

Η γνωστοποίηση των μηνυμάτων σε εσάς δεν είναι πράξη ηρωισμού και αυτοπροβολής αλλά δημόσιας ευθύνης:

  • Για την προστασία της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου μας και των οργάνων του.
  • Για τη διαφύλαξη των ιστορικών, κοινωνικών πολιτικών και οικονομικών κεκτημένων μας.
  • Για την υπεράσπιση της αξίας του Ανθρώπου και της Δημοκρατίας.

Ο τόπος μας έχει αποδείξει ιστορικά ότι, γνωρίζει να υπερασπίζεται με αγώνες τα δημοκρατικά ιδεώδη καινά αποβάλλει φασιστικές συμπεριφορές που θέλουν να τον χαλιναγωγήσουν και να τον ταπεινώσουν. Είμαστε υπερήφανος λαός που δε γονατίζει και δεν εκβιάζεται.
Η προσπάθεια να αλλοιώσουν το ιστορικό μας πρόσωπο και να μετατρέψουν τη ζωή μας σε απλή ύπαρξη είναι επικίνδυνη. Θέλουν να κυριαρχήσουν το σκότος και ο φόβος και να ναρκοθετήσουν το κοινωνικό μας οικοδόμημα. Δημότισσες- Δημότες.
Είναι υποχρέωση όλων μας απέναντι στην ιστορία και στις νέες γενιές να υπερασπίσουμε τις κατακτήσεις μας, τα θεμελιώδη αξιακά νοήματα της ανθρώπινης κοινωνίας μας» τον πολιτισμό των αιώνων μας Να δώσουμε συγκεκριμένη μορφή στο ήθος και να το καταστήσουμε λόγο.

Η προστασία της κοινωνίας μας είναι ευθύνη όλων μας.

Μάλια 29-10-2007
Ο Δήμαρχος
Κων/νος Χ. Λαγουδάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos