Δημήτρης Ψαρράς με τη γερακίνα

Από την απελευθέρωση

Το βράδυ της Κυριακής (24/6), στο σπήλαιο της Αγίας Φωτεινής στο Αβδού του Δήμου Χερσονήσου, απελευθερώθηκε άλλη μια ομάδα, αυτή τη φορά νυχτόβιων αρπαχτικών, τα οποία είχε περιθάλψει το Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων Αίγινας. Σε ένα κυριολεκτικά μαγευτικό τοπίο, 2 γεράκια, αλλά και κουκουβάγιες και μπούφοι, ξαναβρήκαν το φυσικό τους περιβάλλον με την ευχή όλων μας να είναι καλά.
Η όλη προσπάθεια έγινε για άλλη μια φορά από τον Δήμο Χερσονήσου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και το Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων Αίγινας, ενώ την ευθύνη απελευθέρωσης είχε ο εκπρόσωπος του Κέντρου  Δημήτρης Ψαρράς.

Αρκετοί ήσαν εκείνοι που ανέβηκαν τον, ομολογουμένως δύσκολο ακόμα και για αυτοκίνητο, δρόμο μέχρι το σπήλαιο της Αγίας Φωτεινής, παρακολούθησαν τον εσπερινό από τον παπά Νίκο Πασχαλίδη, στο εκκλησάκι της Αγίας, για να απελευθερώσουν στη συνέχεια και ο καθένας ένα από τα πουλιά αυτά.

Αρκετοί οι πιστοί

Από την απελευθέρωση

Το σπήλαιο βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα κοντά στο χωριό Αβδού, σε υψόμετρο τέτοιο που μπορεί να δει κανείς όλη τη πεδιάδα, εκεί όπου έχουν ήδη αρχίσει οι επιπτώσεις από τη κατασκευή του φράγματος Αποσελέμη.

Τέλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος, Βάσω Ραφτοπούλου και γυναίκες της περιοχής είχαν φροντίσει για το κέρασμα: ρακή, γεύσεις του τόπου και έτσι, όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι.

Πάντα τέτοια.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos