η κατεδάφιση των παραπηγμάτων .....
η κατεδάφιση των παραπηγμάτων …..

Αυτοψία στο  χώρο γύρω από την Αγία Τριάδα, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης (24/3)ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ.Αντώνης Ζερβός,

συνεπικουρούμενος από την αρμόδια επι των Τεχνικών θεμάτων αντιδήμαρχο κ. Αφροδίτη Βαρκαράκη και τους τεχνικούς υπαλλήλους του Δήμου κ. Μ. Ταβλά και κ.Μ. Καπαράκη.

Ήδη όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος κ.Αντ. Ζερβός, αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση της πρώτης φάσης βελτίωσης του χώρου γύρω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, όπου σύμφωνα με τον προγραμματισμό προβλέπεται να κατεδαφιστεί το κεραμοσκεπές τμήμα που υπάρχει εκεί καθώς και τμήμα των αποθηκών της εκκλησίας και το τοιχείο περίφραξης  δίνοντας τη  δυνατότητα, να διευρυνθεί  ο χώρος του Ναού εν όψει  του ΠΑΣΧΑ.

Η διαμόρφωση, του περιβάλλοντος χώρου, θα γίνει σε δύο στάδια, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου. Το πρώτο θα ξεκινήσει άμεσα  και το επόμενο  μετά την ολοκλήρωση των πράξεων αναλογισμού, για την τακτοποίηση των ιδιοκτησιών περί την Αγία Τριάδα ώστε να γκρεμιστεί το ακίνητο Ρούβαλη που «μπλοκάρει» την εκκλησία από την πλευρά της πλατείας, αλλά και των υπολοίπων κτισμάτων. Με τις ενέργειες αυτές, τόνισε ο Δήμαρχος κ.Ζερβός, το κεντρικό αυτό σημείο της πόλης θα αποκτήσει το κύρος και την μορφή που χρειάζεται να υπάρχει γύρω από ένα λατρευτικό χώρο!

από τον Δήμο Αγίου Νικολάου

Και ένα σχόλιο μας:

Η πράξη αναλογισμού για τα συγκεκριμένα κτίσματα που κατεδαφίστηκαν, είχε υπογραφεί ήδη από το 1968, από τη τότε πολεοδομία. Όταν μεσολαβούν 47 χρόνια για να υλοποιηθεί μια τέτοια απόφαση, τότε η ανάπτυξη του τόπου που περνάει μέσα από πολύ πιο δύσκολες και περίπλοκες αποφάσεις, αργεί …….

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos