Αποζημιώσεις για τις καταστροφές από τις πυρκαγιές στην περιοχή της Ιεράπετρας
….. το ελικόπτερο ρίχνει ….

Mε ερώτηση του προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Οικονομικών, Εσωτερικών και Υποδομών & Μεταφορών αντίστοιχα, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου,

κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες για τις καταστροφές από τις πυρκαγιές στην περιοχή της Ιεράπετρας.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στα καμένα των Μαλλών
από τη φωτιά του 2016, μέσα στα καμένα ο Αργύρης Πανταζής ενημερώνει τον Βασίλη Κεγκέρογλου 

Οι κάτοικοι της περιοχής Ιεράπετρας και ιδιαίτερα των περιοχών Ανατολής – Μαλλών  έχουν αγανακτήσει, από τις συνεχιζόμενες κυβερνητικές εξαγγελίες ανά την Ελλάδα για αποζημιώσεις των πρόσφατων ζημιών, ενώ την ίδια στιγμή δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες αποζημίωσης για τις καταστροφές από πυρκαγιές προηγούμενων ετών που υπέστησαν οι ίδιοι.

Συγκεκριμένα:

  1. Η διαδικασία για τις αποζημιώσεις θερμοκηπίων έχει εμπλακεί στη γραφειοκρατία των δικαιολογητικών, που στην ουσία δεν χρειάζονται πολλά από τα οποία είναι δύσκολο να ανευρεθούν.
  2. Δεν έχει προχωρήσει η αποζημίωση της ηρτημένης παραγωγής κατά την ημέρα της καταστροφής.
  3. Δεν έχει προχωρήσει η αποζημίωση τα σπίτια που κατακάηκαν με την δικαιολογία-αίσχος ότι δεν κάηκαν αρκετά σπίτια για να συμπληρώσουν ποσοστό.
  4. Τα αρμόδια Υπουργεία, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης κλπ δεν έχουν καταβάλλει ούτε ένα (1) Ευρώ στο Δήμο για την αποκατάσταση των ζημιών σε συλλογικά έργα αρδευτικά δίκτυα κλπ.

Επειδή οι ζημιές στα θερμοκήπια και τα σπίτια έχουν καθηλώσει τη ζωή των ανθρώπων που βλέπουν τη Κυβέρνηση να αδιαφορεί.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί

  1. Τι συγκεκριμένο προτίθεστε να πράξετε για τα παραπάνω τέσσερα ζητήματα και να βελτιώσετε τη καθημερινότητα των πολιτών στις πληγείσες περιοχές;
  2. Έχετε τη πρόθεση να καθορίσετε διαδικασία εξατομίκευσης των ζημιών για θερμοκήπια, σπίτια, υποδομές κλπ με βάση εκθέσεις πραγματογνωμόνων που θα οριστούν, ώστε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις σύμφωνα με τα τιμολόγια που θα εκδοθούν ή εκδόθηκαν, για τα υλικά και τις υπηρεσίες αποκατάστασης;
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos