Αποκατάσταση παραλιακού και παραλίας Σητείας
Πετράκη, Αρναουτάκης, Πατεράκης

Η άμεση αποκατάσταση της στατικότητας και ασφάλειας του διαβρωμένου από τους κυματισμούς της θάλασσας οδικού τμήματος στη περιοχή «Πετρά» της επαρχιακής οδού «Σητείας-Παλαίκαστρο-Βάι» με στόχο την αντιμετώπιση της ολοκληρωτικής του κατάρρευσης αποφασίστηκε σήμερα σε σύσκεψη

στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη και τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγίας Πετράκη, του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης δημόσιας Υγείας Μανόλη Κλώντζα, του δημάρχου Σητείας Θεόδωρου Πατεράκη, των Περιφερειακών Συμβούλων  Αντώνη Ανηψητάκη, Γιώργου Ζερβάκη, Μαρίας Βάρδα, Δημοτικών Συμβούλων επιστημονικών φορέων, τεχνικών υπηρεσιών, εκπροσώπων φορέων-πολιτών της Σητείας.

Αποκατάσταση παραλιακού και παραλίας Σητείας
κάμποσοι Στειακοί στη σύσκεψη

Στην πολύωρη σύσκεψη όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης ακούστηκαν όλες οι απόψεις των συμμετεχόντων φορέων, επιστημόνων, υπηρεσιών, της Αυτοδιοίκησης πολιτών της Σητείας και τέθηκε από τον Περιφερειάρχη μια ρεαλιστική πρόταση ως συμβιβαστική λύση που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές και αφορά άμεσες παρεμβάσεις στη στατικότητα του δρόμου και αποκατάσταση της παραλίας αλλά και ένας σχεδιασμός για την ανάπτυξη της περιοχής και την προώθηση του έργου της Ανατολικής παράκαμψης της Σητείας.

«Άμεσα ξεκινάμε για να γίνει η παρέμβαση γιατί πρέπει να έχουμε τη στατικότητα του δρόμου, πρέπει να γίνει το έργο και να υπάρξει αποκατάσταση στην παραλία. Θα  ολοκληρώσουμε τη μελέτη με το ΙΤΕ, αλλά το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε την Ανατολική παράκαμψη της Σητείας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης προσθέτοντας:

Αποκατάσταση παραλιακού και παραλίας Σητείας
η διαμαρτυρία στην είσοδο μαζί με έναν “βράχο”

«Εμείς ξεκινάμε άμεσα να χρηματοδοτήσουμε τη δεύτερη φάση της μελέτης-η πρώτη έχει ανατεθεί ήδη από την Αντιπεριφέρεια-και θεωρώ ότι αυτή θα είναι η μεγάλη οριστική λύση για το πρόβλημα. Όλοι μαζί χρειάζεται να συνεργαστούμε, να υπάρχει η συναίνεση μεταξύ μας. Πρόκειται για ένα θέμα κρίσιμο που αφορά την κοινωνία της Σητείας, της ευρύτερης περιοχής, και εμείς από την πλευρά τη δική μας αποδεικνύουμε για μια ακόμα φορά ότι αφουγκραζόμαστε τους πολίτες όλης της Κρήτης. Συνεργαζόμαστε με κορυφαίους επιστημονικούς φορείς και πρόκειται για μια συμβιβαστική πρόταση που άμεσα μπορεί να ξεκινήσει η υλοποίηση της, γιατί το πρόβλημα είναι σοβαρό είναι μεγάλο και η λύση που προτείνεται είναι υλοποιήσιμη».

Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Κρήτης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos