σχοιναράκηΕκτός των ευεργετικών διατάξεων του αναπτυξιακού νόμου για νέες τουριστικές επενδύσεις μένει η Κρήτη. Το θέμα φέρνει στη Βουλή και στους υπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Τουριστικής Ανάπτυξης η βουλευτής του νομού Ηρακλείου κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη-Ηλιάκη. Συγκεκριμένα η κ. Σχοιναράκη αναφέρει ότι «η σχετική εισήγηση – πρόαση που προωθήθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, μετά την έγκριση του από το ΥΠΕΧΩΔΕ πήρε το “πράσινο φως” και του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.
Έτσι, για την επόμενη διετία και όπως προβλέπει η σχετική απόφαση, οι ενισχύσεις της επιχορήγησης μίσθωσης και της επιδότησης του μισθολογικού κόστους που προβλέπει ο αναπτυξιακός νόμος 3299 του 2004, δεν έχουν καμία απολύτως εφαρμογή για τα επενδυτικά σχέδια ίδρυσης ή επέκτασης ξενοδοχειακών μονάδων σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κρήτης.
 
Επειδή αυτό σημαίνει ότι ματαιώνονται ή μετατίθενται στο… απώτερο μέλλον σοβαρές επενδύσεις αρκετών δις ευρώ που είχαν προγραμματισθεί να γίνουν στο νησί μας και οι οποίες δεν πρόλαβαν να πάρουν τις απαραίτητες άδειες».
 
Η κ. Σχοιναράκη ρωτά τους λόγους που η Κρήτη μένει εκτός των ευεργετικών διατάξεων του αναπτυξιακού νόμου για επεδύσεις στον τομέα του τουρισμού και αν προτίθεται η κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos