από την "υποδοχή" του Υπουργού
από την “υποδοχή” του Υπουργού

Ως Οργανωτική Ομάδα της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας, οφείλουμε,  πρώτα από όλα, να πούμε ότι αισθανόμαστε υπερήφανοι για τους εκατοντάδες συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας και κυρίως ηλικιωμένους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα και περίμεναν υπομονετικά, για δυο ώρες, τον αναπληρωτή υπουργό υγείας Παύλο Πολάκη στο Νοσοκομείο μας. Δεδομένου, μάλιστα,  ότι δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική οργάνωση και στήριξη της κινητοποίησης  από τη δημοτική αρχή και καμιά προετοιμασία από τους περισσότερους φορείς και συλλογικότητες, θεωρούμε τη συμμετοχή του κόσμου ικανοποιητική και αποτέλεσμα της καμπάνιας που έκανε με όσες δυνάμεις διαθέτει η Επιτροπή Αγώνα.

Ως προς το αποτέλεσμα της κινητοποίησης, θεωρούμε ότι τόσο η ίδια η επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού, όσο και οι διορισμοί που ανακοινώθηκαν (άμεσοι και μακροπρόθεσμοι), είτε σε αυτή την επίσκεψη είτε στην προηγούμενη κινητοποίησή μας στην 7η ΥΠΕ, είναι μια επιτυχία που οφείλεται στους μακροχρόνιους αγώνες των κατοίκων της Ιεράπετρας. Ας θυμηθούμε ότι ένα μήνα πριν είχε ανακοινωθεί μόλις ένας μόνιμος γιατρός για την Ιεράπετρα και σήμερα έχει ήδη προσληφθεί ένας επικουρικός παθολόγος με σύμβαση 3 χρόνων και υπάρχει δέσμευση για 25 ακόμα προσλήψεις.

Ωστόσο, επειδή η εμπειρία μας έχει διδάξει να μην στηριζόμαστε σε δεσμεύσεις και εξαγγελίες, και επειδή τα νεοφιλελεύθερα-μνημονιακά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση καθ’ υπόδειξη των «θεσμών» δεν επιτρέπουν καμιά αισιοδοξία, πιστεύουμε ότι «δεδομένες» μπορούν να θεωρούνται μόνο οι προσλήψεις που έχουν προκηρυχτεί και αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα στους επόμενους 2-4 μήνες. Για τις υπόλοιπες προσλήψεις που εξαγγέλθηκαν (ανάμεσά τους και του μόνιμου παθολόγου), οι οποίες είναι απολύτως απαραίτητες για την στοιχειώδη λειτουργία του νοσοκομείου μας μετά από 6 χρόνια υποβάθμισης και διάλυσης, δεν υπήρξε χρονοδιάγραμμα. Για την υλοποίηση τους θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Θα πρέπει, επίσης, να τονίσουμε ότι το ζήτημα του Αυτοδιοίκητου, που τέθηκε πιεστικά από όλους, προσπεράστηκε χωρίς απάντηση από τον κ. Πολάκη, ενώ στο κρίσιμο ζήτημα της αύξησης της χρηματοδότησης του νοσοκομείου δεν υπήρξε καμιά δέσμευση.

Τέλος, καταδικάζουμε τα προσβλητικά σχόλια του κ. Πολάκη και τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσαν να χαρακτηρίσουν συλλήβδην ως τραμπουκισμό -και μάλιστα κατευθυνόμενο- τη δικαιολογημένη αγανάκτηση και οργή των κατοίκων της Ιεράπετρας, τόσο για την κατάσταση του Νοσοκομείου μας, όσο και για τα συνολικότερα καταστροφικά για την κοινωνία και την οικονομία μέτρα της κυβέρνησης. Σαν Επιτροπή Αγώνα, προσπαθούμε επίμονα και σταθερά να μετουσιώσουμε αυτή την οργή και αγανάκτηση σε αγώνες που οδηγούν σε νίκες και κατακτήσεις.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας να έχουμε Δημόσια και Δωρεάν Υγεία στον τόπο μας και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το αίτημα που έχει βγει από 6,5 χρόνια κινητοποιήσεων και αγώνων: Ένα Νοσοκομείο Πλήρες, Αυτοδιοίκητο, Δημόσιο με καλές και Δωρεάν υπηρεσίες υγείας, επαρκώς χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ένα Νοσοκομείο που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μας.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos