Από τις συναντήσεις στη ΣουηδίαΣτα πλαίσια των δράσεων του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, που στόχο έχουν την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Κρητικών Επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγικού Εμπορίου (ΟΠΕ), επιχειρηματική αποστολή στις αγορές Σουηδίας – Δανίας στις 1-5 Οκτωβρίου 2007.
Στην εν λόγω αποστολή συμμετείχαν 17 Ελληνικές Επιχειρήσεις, από τις οποίες οι 10 ήταν Κρητικές, και δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία ελαιόλαδου, κρασιού, σταφίδας, μελιού, ξηρών καρπών, αρτοποιημάτων κ.λ.π.

Οι Κρητικές Επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος είναι: ΕΑΣ Σητείας, Α.Σ. Κριτσάς, ΕΑΣ Μεραμπέλλου, Κρητίδα Α.Ε., Καλαμπόκης Α.Ε., Ε. Μελαμπιανάκης και ΣΙΑ Ο.Ε., Κριαράς Α.Ε., ΕΑΣ Πεζών, Terra Creta ΑΕΒΕ, Λατζιμάς Α.Ε.
Πραγματοποιήθηκε σημαντικός αριθμός συναντήσεων μεταξύ Ελλήνων και Σουηδών και Δανών Επιχειρηματιών και η ανταπόκριση των τελευταίων ήταν σημαντική και ενδιαφέρουσα, ανοίγοντας νέες προοπτικές συνεργασίας με την Ελληνική Αγορά. Καθώς το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων τόσο της Σουηδίας όσο και της Δανίας είναι υψηλό, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη προοπτικής διείσδυσης των ελληνικών και δη των Κρητικών προϊόντων στις συγκεκριμένες αγορές πάντα με στοχευμένες δράσεις.
Για το καλύτερο αποτέλεσμα της εμπορικής αυτής επίσκεψης, την οργάνωση των συναντήσεων μεταξύ Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών είχε αναλάβει ιδιωτική εταιρεία συμβούλων από τη Σουηδία και τη Δανία. Η συνεργασία του ΣΕΚ με τον ΟΠΕ και τα αρμόδια στελέχη ήταν άψογη και αυτό συνετέλεσε στην επιτυχία των εμπορικών συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν τόσο στη Στοκχόλμη όσο και στη Κοπεγχάγη. Να τονίσουμε ότι η βοήθεια των εμπορικών Ακόλουθων της Ελληνικής Πρεσβείας τόσο στη Σουηδία, με τον κ. Βασίλειο Μπακάλη, όσο και στη Δανία, με τη κα Χριστιάννα Πασσάδη, ήταν σπουδαία και χρήσιμη για την ομαλή πορεία των εργασιών της αποστολής. Στο άμεσο μέλλον προγραμματίζονται παρόμοιες επιχειρηματικές αποστολές του ΣΕΚ σε συνεργασία με τον ΟΠΕ σε χώρες – αγορές στόχους για τα Κρητικά προϊόντα.

Η συμμετοχή του ΣΕΚ σε μια παρόμοια προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας των Κρητικών επιχειρήσεων, αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στο έργο του που στόχο έχει την ανάπτυξη του τόπου μας και τη μετάδοση του θεσμού της Κρητικής Διατροφής.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos