Μιχάλης ΒατσολάκηςΠολλαπλές, πλάγιες όσο και ευθείες αιχμές κατά της ηγεσίας της Αστυνομίας, αφήνει ο μέχρι χθες Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Βατσολάκης. Το αποχαιρετηστήριο έχει ως εξής:

Φίλες και φίλοι. Κυρίες κι Κύριοι – Αγαπητοί Αστυνομικοί και Ειδικοί Φρουροί του Λασιθίου.
Πριν από έντεκα μήνες μετατέθηκα στο Νομό σας και ανέλαβα την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Από την πρώτη στιγμή αφήνοντας πίσω ότι αγαπημένο μου, δηλαδή την οικογένεια μου (σύζυγο εργαζόμενη με 4 παιδιά) προσπάθησα νύκτα και μέρα να προσφέρω όσο περισσότερα μπορούσα μέσα στο χώρο των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης και στο λαό του Νομού Λασιθίου.
Κατάφερα και συσπείρωσα τις Αστυνομικές δυνάμεις εναντίον του κοινού εχθρού που ακούει στο όνομα εγκληματικότητα.
Επιδίωξη μου ήτο να ανέβει το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη, να περιοριστούν τα τροχαία ατυχήματα και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών όπου έχει αρμοδιότητα η Αστυνομία.
Επιδίωξα να παρουσιάσω το ανθρώπινο πρόσωπο της Αστυνομίας πλησιάζοντας το λαό.
Επιδίωξα την καθημερινή ενημέρωση σας για ότι αφορά την δράση της Αστυνομίας επειδή πίστευα ότι η ενημέρωση και η γνώση προστατεύει.
Με αιχμή του δόρατος τις Ειδικές Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης (Τ.Α.Ε και ΕΙΔ. ΑΣ. Υ. Δ. Ε.) επιδίωξα να καταπολεμήσω τη μάστιγα της εποχής τα ναρκωτικά και να προστατεύσω τα παιδιά σας.

Απ’ ότι διαπιστώνατε με την καθημερινή ενημέρωση τα αποτελέσματα ήσαν θεαματικά.
Δεν περιοριστήκαμε όμως στην καταστολή αλλά προσπαθήσαμε με ημερίδες στις οποίες ομιλητές ήσαν έγκριτοι επιστήμονες να ενημερσουμε τη νεολαία διότι γνώση σημαίνει προστασία.
Για τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων δίναμε καθημερινά τη μάχη της ασφάλτου με θεαματικά αποτελέσματα στον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων.
Και στον τομέα αυτό δεν αρκεσθήκαμε στα προαναφερθέντα αλλά διοργανσαμε έκθεση Τροχαίας στην Ιεράπετρα και στη συνέχεια στη Σητεία και στον Αγιο Νικόλαο με τις οποίες στείλαμε μηνύματα προς τους οδηγούς για ασφαλή οδήγηση και περιορισμό του αίματος που χυνότανε στην άσφαλτο.
Ο χρόνος ήταν λίγος αλλά προσφέρθηκαν πάρα πολλά και ήτανε στο πόγραμμα να προσφερθούν ακόμη περισσότερα.

Δεν πρόλαβα όμως διότι ήρθαν οι ετήσιες κρίσεις των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας οπότε την 2-3-2007 αποφασίστηκε η αποστρατεία μου αφού ότι προσφέρθηκε σε σας δεν έφθασε στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για να συνεχίσω το έργο μου.

Την κριτική όμως για το έργο της Αστυνομίας την περίοδο αυτή την αφήνω σε σας.

Εγώ και οι άλλοι Αστυνομικοί προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Σας ευχαριστώ για την αγάπη που μου δείξατε. Ευχαριστώ όλες τις Αρχές και τους Φορείς για την καλή συνεργασία που είχαμε. Ευχαρστώ όλους τους Αστυνομικούς και Ειδικούς Φρουρούς για την προσπάθεια που κατέβαλαν για την προσφορά υπηρεσιών σε σας και τους καλώ να συνεχίσουν να προσφέρουν στους πολίτες πράγμα που επιτάσσει και η αποστολή τους.

Ευχαριστώ τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. για τη συνεργασία που είχαμε και που στόχο είχε πάντα την ενημέρωση του πολίτη. Αποχωρώ από το Νομό σας με ψηλά το κεφάλι, καλώ κάθε Αστυνομικό να νοιώθει υπερήφανος που υπηρετεί στο Νομό Λασιθίου και για την προσφορά του στο λαό. Παραδίδω στον επόμενο Αστυνομικό Διευθυντή μία 100% επιτυχημένη προς κάθε κατεύθυνση Αστυνομική Διεύθυνση.
Για κάθε πολίτη και Αστυνομικό συνεργάτη μου του οποιουδήποτε βαθμού θα υπάρχει ένας φίλος Χανιώτης στο Ρέθυμνο και χαρά μου θα είναι σε κάθε ευκαιρία να επισκέπτομαι τον όμορφο Νομό σας με την φιλησυχία πολιτισμένους και δημοκρατικούς κατοίκους του.

Θέτω όμως το ερώτημα στην ηγεσία της ΕΛ. ΑΣ. τι άλλο ήθελε να παραχθεί στο Νομό Λασιθίου για να δώσει συνέχεια στο έργο μου;
Ερώτηση βέβαια στην οποία δεν θα πάρω απάντηση ποτέ.

Αλήθεια ενδιαφέρεται για την προσφορά υπηρεσιών στο λαό ή για άλλα πράγματα; Αν ενδιαφέρεται για άλλα, εγώ έμαθα να είμαι περήφανος άνθρωπος και να εργάζομαι για το λαό χωρίς να τον διακρίνω ανάλογα με το χρώμα, κόμμα, φυλή, χώρα προέλευσης.
Αποστολή μου ήτανε πάντα (στα 33,5 χρόνια) να προσφέρω μόνο στο λαό, στο νομοταγή, στον αδύναμο, στο φτωχό πολίτη γιατί δεν ξέχασα ότι προέρχομαι από εκεί και γι’ αυτό είμαι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ.

Με άλλα προσόντα να βρουν αλλού που είναι πολλοί. Υπερήφανοι και ελεύθεροι άνθρωποι κατά τον Μεγάλο Νίκο Καζαντζάκη υπάρχουν λίγοι και ένας απ’ αυτούς και δεν μετανιώνω είμαι και εγώ.
Αυτό βέβαια το πλήρωσα με 13 μεταθέσεις σαν Αξιωματικός και είναι άλλη μία αιτία για την οποία είμαι υπερήφανος.

Η σημερινή ηγεσία της αστυνομίας εγκλημάτησε σε βάρος του λαού του Λασιθίου, του λαού της Κρήτης και αυτό θα το δει σύντομα, αλλά τότε θα εναι αργά.
Κύριοι της ηγεσίας της ΕΛ. ΑΣ. και αυτοί που σας καθοδηγούν ο λαός θέλει Αστυνομικούς έντιμους — εργάτες, γι’ αυτόν, και όχι με γραβάτες και διαδρομιστές για να γλείφουν και να κερδίζουν προαγωγές. Αυτούς να τους χαίρεστε. Να το ακούσετε καλά. Εγκληματήσατε κατά του Λασιθιώτικου λαού και της Κρήτης γενικότερα. Θα το δείτε.
Το μίσος σας σε βάρος των Κρητικών Αξιωματικών δεν έχει όρια. Πρωταγωνιστήσατε αρνητικά. Δεν μπορείτε να κρυφθείτε και συνάμα θα μπείτε εκεί πυ σας αξίζει. Θα σας πληρώσει ο Θεός γιατί εδώ είναι και ο παράδεισος και η κόλαση.

Μιχαήλ ΒΑΤΣΟΛΑΚΗΣ
Πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos