Επιστολή διαμαρτυρίας απευθύνουν προς την ΕΠΟ, την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, την Επιτροπή πρωταθλήματος Δ’ Εθνικής, και την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, φορείς του Καλού Χωριού, διαμαρτυρόμενοι για την συμπεριφορά του διαιτητή του αγώνα της Κυριακής (24/4), ανάμεσα στον Πύργο Καλού Χωριού και στον Αστέρα Ρεθύμνου.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Διαιτητής Ιωάννης Σωμαράς, αποχώρησε επειδή τα έξοδα διαιτησίας δεν του είχαν καταβληθεί ακριβώς στην αρχή του αγώνα και ο αγώνας δεν έγινε.
Οι φορείς του Καλού Χωριού ζητούν την επανάληψη του αγώνα και παραδειγματική τιμωρία του συγκεκριμένου διαιτητή, αφού τονίζουν ότι η ομάδα δεν έχει πάρει επιχορήγηση από το 2001.
Την επιστολή υπογράφουν οι Σύλλογοι: Πολιτιστικός Σύλλογος, Γονέων και Κηδεμόνων, Λαογραφικός και Ιστορικός, Αθλητικός και ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός.
 
Αναλυτικά η επιστολή:

Καλό Χωριό Αγ. Νικολάου Λασιθίου Κρήτης 25.04.2005.

Αγαπητοί Κύριοι,
 
Δια της παρούσης επιστολής σύσσωμοι οι φορείς του Καλού Χωριού Αγίου Νικολάου Λασιθίου Κρήτης θέλουν να σας νημερώσουν για το εξής πρωτόγνωρο περιστατικό:
 
Την Κυριακή 24.4.05 ήταν να γίνει ο προγραμματισμένος αγώνας Περιφερειακού Πρωταθλήματος Κρήτης Δ’ Εθνικής Κατηγορίας μεταξύ του Πύργου Καλού Χωριού και του Αστέρα Ρεθύμνου – αγώνα χωρίς βαθμολογική σημασία για το γηπεδούχο. Διαιτητής ήταν ο κ. Σωμαράς Ιωάννης του Συνδέσμου Ηρακλείου.
Στις 5:00 μ.μ., ώρα ενάρξεως του αγώνα, μπήκε στα αποδυτήρια των διαιτητών ο Πρόεδρος του Αθλητικού μας Συλλόγου κ. Κλώντζας Μιχαήλ ο οποίος υπέγραψε το φύλλο αγώνα ως Ιατρός αγώνα. Του εζητήθησαν από τον διαιτητή τα χρήματα της αποζημίωσης της διαιτησίας. Στις 5:07 μ.μ. ο κ. Κλώντζας κατέθεσε το σύνολο της αποζημίωσης δηλαδή των ποσό των ΕΥΡΩ: 445.00, παρουσία του διαιτητικού τρίο, του παρατηρητή αγώνα, των πραγόντων των δύο ομάδων και των αστυνομικών οργάνων.
 
Τονίζουμε την ώρα καταβολής της αποζημίωσης 5:07 μ.μ. ακριβώς.
 
Ο διαιτητής όμως κ. Σωμαράς Ιωάννης φρόντισε με υπέρμετρη τυπολαγνεία να εφαρμόσει την εγκύκλιο του συνδέσμου διαιτητών που λέει τα χρήματα να του δίνονται στις 5:00 μ.μ. αντί στις 5:07 μ.μ. και δεν έκανε τον αγώνα!!!
 
Δεν σεβάστηκε ούτε εμάς ως γηπεδούχους, ούτε τον φίλαθλο κόσμο ενός μικρού χωριού, ούτε την ομάδα του Αστέρα που ήρθε από το Ρέθυμνο, ούτε τον παρατηρητή διαιτησίας που ήρθε από τα Χανιά (230Km!!!).
 
Έξω από τα αποδυτήρια τον προέτρεπαν και οι δύο ομάδες και όλοι οι παρευρισκόμενοι να κάνει τον αγώνα. Μέσα στα αποδυτήρια τον συμβούλευαν o παρατηρητής αγώνα και ο παρατηρητής διαιτησίας να κάνει τον αγώνα. Δεν τον έκανε !!!.
 
Διερωτώμεθα όλοι εμείς οι απλοί πολίτες που βοηθούμε τους μικρούς μας τόπους:
α/ πού είναι το ανθρώπινο πρόσωπο της διαιτησίας για να συμβάλλει με την συμπεριφορά της στην αναβάθμιση και όχι στην υποβάθμιση του αθλήματος;
β/ ο διαιτητής εφοδιάζεται με μία εγκύκλιο του συνδέσμου του που του δίνει το δικαίωμα να πάρει τα λεφτά του ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
Πού είναι η πολιτεία (Υπουργείο Αθλητισμού – Ε.Π.Ο.) να εφαρμόσει τις εγκυκλίους προς τις ομάδες που αφορούν τη νόμιμη κατ’ έτος επιχορήγηση;

Ο συντάκτης της εγκυκλίου αυτής θεωρεί σύσσωμους τους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου αναξιόπιστους γι’ αυτό και ζητά τα λεφτά προκαταβολικά.
Όμως μέχρι τώρα το Υπουργείο Αθλητισμού – Ε.Π.Ο. εμφανίζονται ως αναξιόπιστοι για τις νόμιμες τακτικές επιχορηγήσεις που υποχρεούνται να δώσουν και δεν δίνουν. Σας ενημερώνουμε ότι ο Αθλητικός μας Σύλλογος Πύργος Καλού Χωριού έχει γα πάρει επιχορήγηση από το τέλος του 2001!!! Συντηρούμε την ομάδα μας από τα λιγοστά εισιτήρια των φιλάθλων μας και από την βοήθεια των συγχωριανών μας. Σημειωτέον ο προπονητής μας είναι άμισθος.
Και έρχεται ένας διαιτητής Σωμαράς, απαράδεκτα και προκλητικά να ξεφτιλίσει στην κυριολεξία την αξιοπρέπεια όλων των κατοίκων του Καλού Χωριού.
 
Δεν ανεχόμεθα ως Έλληνες, η κυπελλούχος Ελλάδα του EURO 2004 να έχει τέτοιους απάνθρωπης συμπεριφοράς διαιτητές σαν τον κ. Σωμαρά. Σας ενημεώνουμε δε, ότι παρά το μέγεθος του προβλήματος οι φίλαθλοι του τόπου μας, δείχνοντας εκπληκτική αυτοσυγκράτηση, δεν του δημιούργησαν κανένα πρόβλημα κατά την έξοδο του.
 
Η ακρίβεια και αλήθεια των προαναφερομένων επιβεβαιώνονται από τις αναφορές του παρατηρητή αγώνα κ. Νησωτάκη Ευαγγέλου και του παρατηρητή διαιτησίας κ. Δεδότση Δημοσθένη.
 
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε δημόσια να ευχαριστήσουμε άλλους διαιτητές οι οποίοι ξεκινούν τον αγώνα και παίρνουν τα χρήματα τους στο ημίχρονο δίνοντας έτσι το χρονικό περιθώριο στα συμβούλια να συγκεντρώσουν τα χρήματα από τα εισιτήρια και τις προσφορές. Αυτοί όμως, οι σωστοί διαιτητές, δίνουν αξία στην ουσία και χι στον τύπο.

Αγαπητοί κύριοι, επειδή θεωρούμε μέγιστη προσβολή προς τον τόπο μας και προς όλο το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κρήτης την ανώριμη αυτή απόφαση του κ. Σωμαρά να μην τελέσει τον αγώνα, σας ζητούμε;

α/ να ξααγίνει ο συγκεκριμένος αγώνας
β/ να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο παραπάνω διαιτητής γιατί με όσα έκανε καταρρακώνει το κύρος και το ανθρώπινο πρόσωπο της ελληνικής διαιτησίας και με την συμπεριφορά του συνθλίβει την αξιοπρέπεια όλων των κατοίκων του τόπου μας.
 
Με τιμή,
Σύσσωμοι οι φορείς του Καλού Χωριού.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos