από Βρουχά, Μυρωνικήτα, ως τον φάρο Αφορεσμένου
ο φάρος στο ακρωτήριο Άγιος Ιωάννης Αφορεσμενος

Την Κυριακή 8 Μαρτίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει εύκολη  πεζοπορία στο Φάρο Αφορεσμένου και στις βόρειες ακτές του Μιραμπέλλου. Θα ξεκινήσουμε από τον Βρουχά και θα πάμε Μυρωνικήτα (εγκαταλελειμμένος οικισμός). Στη συνέχεια θα κατέβουμε προς τη θάλασσα και θα κινηθούμε παράλληλα με τις βόρειες ακτές. Περνάμε την παραλία Μεγάλη Πατσάβρα και ανηφορίζουμε από Χάρακα ως το Φάρο Αφορεσμένου.  Στη συνέχεια περνάμε από Χωματίστρα και φτάνουμε στ’ αμάξια που θα ‘χουμε αφήσει στους Μύλους, για να ξαναγυρίσουμε στην αφετηρία μας.

Η πορεία είναι εύκολη και προσιτή σε όλους. Συνδυάζει το πέρασμα από όμορφα ανοιξιάτικα τοπία με τη θέα στο απέραντο γαλάζιο της κρητικού πελάγους. Και βέβαια με την επίσκεψη στον εντυπωσιακό Φάρο του Αφορεσμένου.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Από Άγιο Νικόλαο (Κ. Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 8:30. Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα. Προτείνεται αντίτιμο 5€ στον οδηγό του οχήματος.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: περίπου 4.30 ώρες (με τις στάσεις)
ΑΠΟΣΤΑΣΗ:
 12.000 μ.

Υ.Δ.: 440μ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

ΑΡΧΗΓΟΣ: Γιώργος Μιχαηλίδης (6946285334)

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες,  από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου

ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos