Μαγαζιά 1Πρεμιέρα εκπτώσεων από σήμερα με τιμές μειωμένες και οι έμποροι υπόσχονται εκπτώσεις έως και 50% σε αρκετές κατηγορίες προϊόντων. Την ίδια στιγμή το υπουργείο Ανάπτυξης δηλώνει έτοιμο, με τους συχνούς ελέγχους, να εντοπίσει τους εμπόρους που παρανομούν στην αγορά, ενώ ποινές θα επιβληθούν και σε όσους εμπόρους παρατηρηθούν αθέμιτες πρακτικές (απόκρυψη εμπορευμάτω, διάθεση ειδών β’ διαλογής ή ελαττωματικών, πλασματική έκπτωση, άρνηση αντικατάστασης κ.ά).
 
Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές
 
 Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Θανάσης Σκορδάς εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή στους καταναλωτές και τους επισημαίνονται τα ακόλουθα:
 
  • Αγοράζουμε πάντα με βάση τν οικογενειακό μας προγραμματισμό και έχοντας επίγνωση των οικονομικών μας δυνατοτήτων. 
  • Αποφεύγουμε την αλόγιστη χρήση πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων
  • Ελέγχουμε προσεκτικά την ποιότητα των αγαθών που αγοράζουμε. Σε περίπτωση ελαττώματος έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε αντικατάσταση ή επιστροφή του προϊόντος. Εξαιρούνται του δικαιώματος της αντικατάστασης ή επιστροφής, προϊόντα στα οποία η προσφορά οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ελαττωματικά ή όταν έχει λάβει σχετική γνώση ο καταναλωτής (σήμανση, ενημέρωση κ.λ.π). 
  • Συγκρίνουμε προσεκτικά τις τιμές και δεν παρασυρόμαστε από δήθεν υψηλά ποσοστά εκπτώσεων ή από επιλεγμένα προϊόντα-«κράχτες».
  • Ζητάμε πάτοτε απόδειξη για τη συναλλαγή που κάναμε. 
  • Ζητούμε η εγγύηση και οι οδηγίες χρήσης των αγαθών που αγοράζουμε να είναι στην ελληνική γλώσσα
  • Καταγγέλλουμε κάθε πρόβλημα που συναντάμε (πλασματική έκπτωση, ελαττωματικό προϊόν, κ.λ.π.) στην τηλεφωνική γραμμή 1520 της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, η οποία λειτουργεί από 08:00-22:00.
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos