Προσκεκλημένοι

Ο.Ε.Ε. – Τ.Α.Κ., εκδηλώσεις οικονομ. σκέψης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η εκδήλωση οικονομικής σκέψης του τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου, «από το τρίτο στο τέταρτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης», που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παγκρήτιας Τράπεζας στο Ηράκλειο τη Παρασκευή (12/1).

Επίσημοι προσκεκλημένοι ήσαν οι Ευρωβουλευτές Γιώργος Χατζημαρκάκης και Σταύρος Αρναουτάκης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος της Ναυτεμπορικής Αθανάσιος Παπανδρόπουλος.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Αμπαρτζάκης, αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις οικονομικής σκέψης που το Επιμελητήριο έχει καθιερώσει και υλοποιεί κάθε χρόνο, ευχαριστώντας παράλληλα τους καλεσμένους για τη παρουσία τους.

Όπως ήταν φυσικό ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής στους τομείς των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων αλλά και στη γενικότερη πορεία ανάπτυξης της Κρήτης.
Από τη πλευρά του ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, ανέλυσε το νέο τρόπο σκέψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έδωσε στοιχεία για το πρόγραμμα CIP, για το οποίο είναι υπεύθυνος, δίδοντας αρκετά παραδείγματα για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν πλέον τα πράγματα στις Βρυξέλλες.

Χατζημαρκάκης, Αρναουτάκης

Ο.Ε.Ε. – Τ.Α.Κ., εδηλώσεις οικονομ. σκέψης

Ο Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στο έλλειμμα Δηοκρατίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης λέγοντας ότι, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το μεγάλο ποσοστό αποχής στις Ευρωεκλογές, σε όλη την ήπειρο. Επίσης υπάρχει έλλειμμα συνολικής πολιτικής εκπροσώπησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να προσθέσει αμέσως μετά εν είδει αστείου ο Γενικός Γραμματέας, ποιον θα πρέπει να πάρει τηλέφωνο ο Αμερικανός Πρόεδρος εάν επιθυμεί να συζητήσει ζήτημα ύψιστης σημασίας.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τον προβληματισμό των ομιλητών και παρισταμένων γύρω από τη συνταγματική συνθήκη και τους λόγους απόρριψης της από Γάλλους και Ολλανούς. Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης απόρησε για τον τρόπο επικύρωσης της, προαιρετικά από ορισμένα κράτη, στη Βουλή από άλλα, με δημοψήφισμα άλλα, λέγοντας ότι θα έπρεπε να γίνει ένα Πανευρωπαϊκό δημοψήφισμα μέσα σε μία μέρα για να ολοκληρωθεί η έγκριση. Και εάν δεν εφαρμοστεί η συνθήκη το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαντάζει αβέβαιο.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos