ο δήμαρχος σε νέα δεξαμενή
ο δήμαρχος σε νέα δεξαμενή

Σημαντικά έργα προϋπολογισμού 900.000,00 ευρώ που αφορούν στην κατασκευή αρδευτικών δεξαμενών και αναμένεται να λύσουν πολλά από τα χρόνια προβλήματα άρδευσης σε Τοπικές Κοινότητες της Ιεράπετρας υλοποιούνται την τρέχουσα περίοδο από τον Δήμο Ιεράπετρας.

Στο πλαίσιο επιθεώρησης των υπό εκτέλεση εργασιών ο Δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, συνοδευόμενος από τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου, κ. Γιώργο Βαρδάκη

επισκέφτηκαν την Τρίτη 22 Μαρτίου τις Τοπικές Κοινότητες Μαλών, Χριστού και Μεταξοχωρίου,  παρακολουθώντας την πρόοδο των εργασιών κατασκευής των αρδευτικών δεξαμενών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλαντζακής μετέβηκε στην θέση «Σκίνος» της Τοπικής Κοινότητας Μαλών, όπου  και επιθεώρησε τις εργασίες  κατασκευής της αρδευτικής δεξαμενής και ενημερώθηκε για το πλάνο ολοκλήρωσής της. Όπως αναφέρθηκε, πρόκειται για μια αρδευτική δεξαμενή χωρητικότητας  1000 κυβικών που θα καλύψει τις ανάγκες άρδευσης χιλιάδων στρεμμάτων καλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή των Μαλών,  επιλύοντας έτσι, μετά και την κατασκευή των απαραίτητων αρδευτικών αγωγών, πολλά από τα μέχρι σήμερα χρόνια προβλήματα άρδευσης.

Ανάλογη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στην Τοπική Κοινότητα Χριστού, όπου  είναι σε εξέλιξη εργασίες κατασκευής δύο δεξαμενών άρδευσης στην θέση «Αγία Παρασκευή» και «Πηγή Μάνα» χωρητικότητας 200 και 500 κυβικών αντίστοιχα, καθώς επίσης και στην Τοπική Κοινότητα Μεταξοχωρίου, όπου κατασκευάζεται αρδευτική δεξαμενή στην θέση «Κοπράνα» χωρητικότητας 500 κυβικών.

Όπως αναφέρθηκε, πρόκειται για έργα που εκτελούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη» με απώτερο σκοπό την βελτίωση της άρδευσης στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ιεράπετρας.

Συνολικά προβλέπεται η κατασκευή εννέα αρδευτικών δεξαμενών στις Τοπικές Κοινότητες Μύθων, Μεταξοχωρίου, Χριστού, Ανατολής, Μαλών και Μεσελέρων, συμπεριλαμβανομένων και αρδευτικών αγωγών  συνολικού προϋπολογισμού 900.000,00 ευρώ.

Στην αναγκαιότητα των συγκεκριμένων έργων, καθώς και στην μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας σε μια καθ’ όλα δύσκολη εποχή, προκειμένου να φτάσουν στο στάδιο υλοποίησης  αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης  με αφορμή και την επιθεώρηση των εργασιών.

Όπως  χαρακτηριστικά τόνισε « Η κατασκευή αρδευτικών δεξαμενών στον δήμο Ιεράπετρας είναι ζωτικής σημασίας, δεδομένου του αγροτικού χαρακτήρα της περιοχής. Είναι γεγονός  ότι οι ανάγκες άρδευσης διαρκώς μεγαλώνουν, τη στιγμή που οι υποδομές συλλογής και διάθεσης αρδευτικού ύδατος είναι παλαιές με αποτέλεσμα τόσο την  απώλεια ύδατος όσο και μη σωστή διάθεσή του στο σύνολο των αρδευόμενων εκτάσεων».

«Στο πλαίσιο αυτό όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα καταβλήθηκε η μέγιστη δυνατή προσπάθεια από τις υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας σε μια δύσκολη εποχή προκειμένου να δημοπρατηθούν και να ξεκινήσουν να υλοποιούνται τα σημαντικά αυτά έργα κατασκευής αρδευτικών δεξαμενών που δίνουν τη δυνατότητα πρώτα απ’ όλα της ασφαλούς συλλογής του νερού, αλλά και της σωστότερης διάθεσής του, διευκολύνοντας έτσι την άρδευση των καλλιεργειών και τον αγροτικό πληθυσμό, προσφέροντας δυνατότητες εντατικότερης καλλιέργειας, αύξησης της παραγωγικότητας και ενίσχυσης του αγροτικού εισοδήματος και κατ’ επέκταση της τοπικής οικονομίας κατέληξε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας».

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos