Αρχή βραβευμένης ακτής
πέρα από κει μας τρώνε τα σκυλόψαρα κι οι τσούχτρες

Είναι απίστευτο το τι εφευρίσκουμε για να κρύψουμε την ανοργανωσιά μας, τη γύμνια μας, τη αβαρεσά μας, την έλλειψη σοβαρότητας σ’ αυτό τον τόπο.

Ένα εκνευριστικό παράδειγμα: οι πινακίδες σε διάφορες παραλίες “αρχή βραβευμένης ακτής” ή τέλος βραβευμένης ακτής” ή αρχή βραβευμένης παραλίας ……

Δε γνωρίζω ποιανού φαεινή ιδέα είναι αυτές οι πινακίδες, αλλά σίγουρα δεν μας δείχνουν πιο οργανωμένους από ότι είμαστε, αφού σε πολλές από αυτές, ούτε έλεγχος υπάρχει, μερικές ξαπλώστρες και ομπρέλες χύμα και αν μας έχουν δώσει κάποιο βραβείο, δηλ. γαλάζια σημαία, μας το δώσανε όχι γιατί έχουμε φροντίσει να οργανώσουμε και να κρατήσουμε τις παραλίες μας ευπρεπείς, αλλά επειδή δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να τις λερώσουμε, να τις καταστρέψουμε !!!!

Οπότε ερωτώ τους “ιθύνοντες”:

Από τη πινακίδα και πέρα, ας μας πουν τι συμβαίνει, δηλ. στην αβράβευτη παραλία:

  1. είναι επικίνδυνη
  2. δεν ενδείκνυται
  3. μας τρώνε τα σκυλόψαρα …….
  4. κάνει γιουρούσι ο Γιαγκούλας …..

Όλα τούτα είναι απόρροια της “προόδου” που συντελείται σ’ αυτό το τόπο. Όπως το παιδί μου δεν τον λένε Γιάννη αλλά Ιωάννη, το καλή συνέχεια που έχουμε εφεύρει και άλλα πολλά σαλιαρίσματα. Μόνο που η “βραβευμένη ακτή” δεν θα γεμίσει τουρισμό το τόπο αν δεν αποφασίσουμε οι ίδιοι τι θέλουμε και να σοβαρευτούμε να πραγματώσουμε αυτό που θέλουμε …..

Υ.Γ. το γράφουμε και στ’ Αγγλικά, με αποτέλεσμα να ρωτούν οι ξένοι τι θέλει να πει ο ποιητής;;;;

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos