Η Μίλατος από το ΣπήλαιοΠραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10/6 η προγραμματισμένη εκλογοαπολογιστική συνέλευση των μελών του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου, στην πλατεία της Παναγίας στην Μίλατο.
Παρουσιάζοντας τον απολογισμό του απερχόμενου Δ.Σ. Ο πρόεδρος του Γιώργος Μανουσάκης αναφέρθηκε στο ποικιλόμορφο έργο που παρήγαγε τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος.

Σε επίπεδο εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκαν 7 μεγάλες εκδηλώσεις (κλήδονας, δεκαπενταύγουστος Χριστούγεννα, ιδιαίτερα επιτυχημένες και μαζικές. Ακόμη καθιερώθηκε η έκδοση ημερολογίου, η διεξαγωγή εκδήλωσης για τα παιδιά με τον Αγιο Βασίλη κάθε πρωτοχρονιά και επιτεύχθηκε η δημιουργία ιστοσελίδας για το σύλλογο και τη Μίλατο, ενώ ο σύλλογος απέκτησε απαραίτητο για τις εκδηλώσεις εξοπλισμό (καρέκλες κλπ). Σε κοινωνικό επίπεδο ο σύλλογος πρόσφερε πολλά στην τοπική κοινωνία αφού ανέλαβε την διεκπεραίωση και το κόστος μεγάλου μέρος των αυτοδιοικητικών αναγκών λόγω του πολιτικού προβλήματος που υπήρχε στην περιοχή με την αναγκαστική συνένωση με το δήμο Νεάπολης. Κλείνοντας τον απολογισμό, ο πρόεδρος ευχαρίστησε όλα τα μέλη του συλλόγου, μικρούς και μεγάλους, για την σημαντική εθελοντική εργασία τους, που όμοια δύσκολα συναντά κανείς σε άλλα χωριά.
Πλέον, με την δημιουργία της κοινότηας Βραχασίου ανοίγονται νέες αισιόδοξες προοπτικές για το σύλλογο, αφού θα υπάρχει σημαντική ενίσχυση από το νέο φορέα. Ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Μανουσάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος σύμβουλος στις κοινοτικές εκλογές του Οκτωβρίου και γι΄ αυτό ζητά από τα μέλη του συλλόγου να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στον ίδιο και στα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. που επιθυμούν να συνεχίσουν την δράση τους, ενώ απαραίτητη κρίθηκε η ενίσχυση του συμβουλίου και από νέα μέλη.
Στη συνέχεια έγινε συζήτηση για τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού και η συνέλευση ενέκρινε τις παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Αναβίωση του εθίμου του κλήδονα (για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά), το Σάββατο 24 Ιουνίου στην πλατεία της Παναγίας. Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με τους Τριαντ. Στεφανάκη και Γ. Κατσουλιέρη.
  • Διεξαγωγή λαϊκής μουσικής εκδήλωσης- συναυλίας στο χώρο του πάρκου δασικής αναψυχής στην Μίλατο το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου (η ακριβής ημερομηνία θα οριστεί αργότερα).
  • Γλέντι παραλίας (Beach Party) στο λιμάνι της Μιλάτου, το Σάββατο 12 Αυγούστου. Κρητικό Γλέντι με το συκρότημα του Γιώργου Ζερβάκη την Τρίτη 15 Αυγούστου στο λιμάνι της Μιλάτου.

Στη συνέχεια η συνέλευση εξέλεξε εφορευτική επιτροπή, υποβλήθηκαν υποψηφιότητες για το νέο Δ.Σ. και ακολούθησε η ψηφοφορία. Σύμφωνα με την καταμέτρηση, στο νέο συμβούλιο εκλέγονται τακτικά μέη οι:
Λασιθιωτάκης Γεώργιος, Λαυρεντάκη Ευαγγελία, Μάμος Γεώργιος, Μανουσάκης Γεώργιος και Μαρτίνοβιτς Νέστορας, ενώ αναπληρωματικά μέλη οι Μουντράκης Γεώργιος, Σπαθαράκης Ιωάννης, Χουρδάκη Μαρία και Χριστοφάκης Ιωάννης.

Το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής
Πρόεδρος-Γ. Μανουσάκης,
Γ. Γραμματέας-Ευ. Λαυρεντάκη,
Ταμίας-Γ. Λασιθιωτάκης.

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos