Ασημένιο στα 400 η Μαρία Μπελιμπασάκη στο Βερολίνο
η Μαρία Μπελιμπασάκη

Το ασημένιο μετάλλιο στα 400 μέτρα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο πρόσθεσε στη συλλογή της η Στειακιά Μαρία Μπελιμπασάκη.

Με 50.45 ξεπέρασε το ρεκόρ της Φανής Χαλκιά και χάρισε στην Ελλάδα το πέμπτο μετάλλιο και το δεύτερο ασημένιο στο Βερολίνο.

Στα προκριματικά πέρασε δεύτερη στον τελικό και ξεκίνησε δυνατά, αλλά στα τελευταία μέτρα τη πέρασε η Πολωνή Τζουστίνα Σβιέτι – Έρσετικ με 50.41 και πήρε το χρυσό. Στη τρίτη θέση η Ολλανδή Λισανέ ντε Βίτε με 50.77.

Δείτε τι είπε στην ΕΡΤ:

Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία εξέφρασαν τα συγχαρητήρια τους στη πρωταθλήτρια:

«Θερμά συγχαρητήρια, όχι μόνο για τη μεγάλη σας επιτυχία και την αντίστοιχη εξαιρετική επίδοσή σας, αλλά και διότι με τον συγκλονιστικό σας αγώνα αποδείξατε διεθνώς τι σημαίνει Ελληνική Ψυχή», αναφέρει η ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Η Μαρία Μπελιμπασάκη πρόσθεσε μία ακόμη διάκριση στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Θερμά συγχαρητήρια για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου αλλά και για το νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 400 μέτρα».

«Ο θρίαμβος στο Βερολίνο 2018 συνεχίζεται με τη Μαρία Μπελιμπασάκη που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 400 μέτρα, καταρρίπτοντας και το πανελλήνιο ρεκόρ. Θερμά συγχαρητήρια! Ήσουν συγκλονιστική!» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Συγχαρητήρια Μαρία για το ασημένιο μετάλλιο. Πάλεψες με όλες σου τις δυνάμεις και μας έκανες υπερήφανους. Στη συνείδηση όλων των Ελλήνων έχεις κατακτήσει το χρυσό», ανέφερε σε δήλωσή της η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Η μεγάλη επιτυχία της συμπατριώτισσας μας Μαρίας Μπελιμπασάκη, μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία. Με την προσωπική της προσπάθεια, το ήθος και την αγωνιστικότητά της, πρόσφερε μια ακόμα διεθνή επιτυχία στον αθλητισμό της χώρας, δίνοντας σε μας τους Λασιθιώτες, μια ξεχωριστή ικανοποίηση. Θερμά συγχαρητήρια! Μανόλης Θραψανιώτης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos