Λευτέρης Αυγενάκης

Βουλευτής Ηρακλείου

Με επιστολή του προς το Υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Φώλια, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης ζητά την ίδρυση νέου Ερευνητικού Ινστιτούτου του ΙΤΕ.
O κ. Αυγενάκης έχοντας γνώση της πρότασης, η οποία είχε κατατεθεί το Μάιο του 2007 από το ΔΣ του ΙΤΕ δια του Προέδρου, Αλκιβιάδη Παγιατάκη προς τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, Ιωάννη Τσουκαλά, με την οποία ζητούσαν τη δημιουργία νέου Ερευνητικού Ινστιτούτου με προτεινόμενη ονομασία «Ινστιτούτο Διαστημικής και Επίγειας Αστροφυσικής Κρήτης» μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Σύμφωνα με την πρόταση η οποία περιλαμβάνει και οικονομοτεχνική μελέτη, το ΙΤΕ διαθέτει το απαιτούμενο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό αλλά και τις ερευνητικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό».
Στην συνέχεια ο κ. Αυγενάκης στην επιστολή του προς τον Υπουργό υπογράμμισε ότι το ΙΤΕ υποστηρίζει ουσιαστικά την πρότασης της ηγεσίας του Αστεροσκοπείου του Σκίνακα, για τη μετεξέλιξη σε ερευνητικό Ινστιτούτο του Ιδρύματος των δραστηριοτήτων σε Διαστημική και Επίγεια Αστροφυσική.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos